Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Woonkamer stucen kosten

Woonkamer stucen kosten

Minimale kosten
€ 150
Gemiddelde kosten
€ 600
Maximale kosten
€ 1.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 300 - € 900

Op deze pagina staat de vraag “Wat kost een woonkamer stucen?” centraal. Je leest echter niet alleen alles over een woonkamer stucen en de kosten die hierbij horen, maar ook over welk soort stucwerk vaak in een woonkamer wordt gebruikt en hoe bij een woonkamer stucen de kosten zijn opgebouwd. Dus, wil jij alles weten over de kosten van een woonkamer stucen? Lees dan vooral snel verder!

Wat kost een woonkamer stucen?

Bij een woonkamer stucen zijn de kosten grotendeels afhankelijk van het soort stucwerk. Gemiddeld gezien liggen de prijzen voor binnenstucwerk tussen de € 10 en € 30 per m2. Bekijk de gemiddelde prijzen van een woonkamer stucen hieronder.

Woonkamer stucen kostenGemiddelde kosten (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)
Spackspuitwerk€ 8 - € 12 per m²
Behangklaar stucwerk€ 10 - € 20 per m²
Sausklaar stucwerk€ 15 - € 25 per m²
Sierpleister€ 15 - € 25 per m²
Plafond stucen€ 15 - € 25 per m²
Uurtarief stukadoorVanaf € 35
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Woonkamer stucen kosten

Het stucen van je woonkamer

In de woonkamer kunnen zowel wanden als muren van stucwerk voorzien worden. Stucwerk zorgt voor een gladde afwerking van de muren en wanden, voorkomt zuigkracht van deze en draagt bij aan een goede isolatie en akoestiek.

Het is mogelijk om zelf stucwerk aan te brengen, maar vaak is het beter om dit door een vakspecialist te laten doen. Het aanbrengen van stucwerk is namelijk een vak en een stukadoor zorgt dan ook vaak voor het beste eindresultaat.

Welk soort stucwerk in je woonkamer

In je woonkamer zijn verschillende soorten stucwerk geschikt:

  • Behangklaar stucen: de naam behangklaar zegt het al. De muur is na het stucen gereed om behang op aan te brengen. Kenmerkend is dat een behangklare muur niet perfect glad is afgewerkt. Dit betekent dat de muur ook na het stucen kleine oneffenheden kan bevatten.
  • Sausklaar stucen: dit betekent dat verf direct aangebracht kan worden op het stucwerk. Daar waar bij een behangklare muur oneffenheden van een millimeter nog zijn toegestaan, is dit bij een sausklaar afgewerkte muur niet het geval.
  • Spachtelputz: in tegenstelling tot behangklaar en sausklaar is spachtelputz de afwerking van de muur. Bij sausklaar of behangklaar zal er altijd nog een laag verf of behang aangebracht moeten worden. Spachtelputz wordt aangebracht met een spaan en troffel, waarbij het eindresultaat een muur met reliëf is.

Woonkamer stucen kosten: hoe zijn de kosten opgebouwd?

De kosten van je woonkamer stucen bestaan uit belangrijke componenten:

Materiaalkosten

Stucwerk wordt gedaan met mortel. Voor een woonkamer stucen zijn de kosten van mortel laag. Een zak van 25 kilogram kost zo’n € 6 in de woonkamer. De laag mortel in een woonkamer is vaak slechts enkele millimeters dik. Bij een woonkamer stucen zijn de kosten dan ook voornamelijk arbeidskosten.

Soort stucwerk 

De diverse soorten stucwerk hebben verschillende kostprijzen. Daarnaast geldt: hoe dikker de benodigde laag stucwerk, hoe hoger de materiaalkosten. Tevens geldt: hoe gladder en strakker het eindresultaat, hoe meer tijd het de stukadoor kost om het stucwerk aan te brengen.

Arbeidskosten

Arbeidskosten zijn de kosten van de stukadoor die je inhuurt voor de klus. Een goede stukadoor kost vaak zo’n € 45 per uur, maar de tarieven beginnen al bij zo’n € 35 per uur.

Naast de hoogte van de materiaalkosten en arbeidskosten hebben nog een aantal factoren invloed op de totale kosten van je woonkamer stucen:

Moeilijkheidsgraad

Niet iedere muur is even makkelijk te stucen. Zo is het lastiger om een muur met een ronding te stucen dan een muur die kaarsrecht is. Een plafond stucen is moeilijker dan een wand. Ook muren met veel beschadigingen en oneffenheden zijn moeilijker te stucen, waardoor het de stukadoor meer tijd kost om een strak eindresultaat op te leveren.

Aantal vierkante meters 

Bij een woonkamer stucen zijn de prijzen ook afhankelijk van het aantal m2 dat van stucwerk voorzien moet worden: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2. Dit komt door twee factoren. Enerzijds is het gemakkelijker om op grote oppervlakken snel stucwerk aan te brengen. Anderzijds zijn de kosten van een woonkamer stucen gedeeltelijk ‘vast’. Vaste kosten betekent dat je deze kosten altijd maakt, ongeacht het te stucen oppervlak. Denk hierbij aan de voorrijkosten van de stukadoor.

Regio

Bij een woonkamer stucen zijn de kosten ook afhankelijk van de regio waar jouw woning is gelegen. Zo zijn er regio’s waar relatief veel stukadoors zijn, waardoor het uurtarief lager ligt. In grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam liggen de tarieven daarentegen vaak hoger. Niet alleen door bijkomende kosten zoals parkeerkosten voor de stukadoor, maar ook omdat in bepaalde wijken van deze steden meer kapitaalkrachtige woningeigenaren wonen. Deze zijn simpelweg ook bereid om meer te betalen voor een stukadoor.

Bovenstaande aspecten hebben met name invloed op de hoogte van de arbeidskosten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes voor stukadoors aan voor een prijsindicatie voor jouw project.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een woonkamer stucen?

Bij een woonkamer stucen zijn de kosten voornamelijk afhankelijk van het soort stucwerk, het totale oppervlak van de muur en het uurtarief van de stukadoor. Een grote kamer stucen kost zo’n vier tot zes dagen, waarbij de totale kosten tussen de € 700 en € 2.000 bedragen.

Wat kost 30 m² stucen?

De prijs van een woonkamer stucen hangt bijvoorbeeld af van het gegeven of je sausklaar of behangklaar stucwerk wilt. In zijn algemeenheid moet je rekening houden met totale kosten van minimaal € 450.

Wat kost 100 m² stucen?

Een woonkamer van 100 m² stucen kost minstens € 1.000. Laat je ook het plafond stucen, dan kunnen de totale kosten oplopen tot zo’n € 3.000.

Homedeal bespaartips

Vergelijk offertes

Wil je op een eenvoudige manier besparen op de woonkamer stucen kosten? Vergelijk dan van tevoren via Homedeal gratis en vrijblijvend meerdere stucwerk offertes. Kies de offerte uit die het beste past bij jouw wensen en budget.

Doe de voorbereiding zelf

Als je wilt besparen op de woonkamer stucen kosten kun je ervoor kiezen om de voorbereidende werkzaamheden zelf te doen. Je kunt hierbij denken aan het afplakken van de plinten en vloeren en het aan de kant schuiven van de meubels. Daarnaast kun je ervoor kiezen om naderhand het opruimen ook zelf doen.

Profiteer van een lager btw tarief voor woningen ouder dan 2 jaar

Op stucwerk in woningen ouder dan 2 jaar geldt een verlaging van het btw tarief van 21 naar 9%. Dit verlaagde tarief geldt voor het stucen, voorbereiden en de gebruikte materialen. Dit scheelt je al snel

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden