Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Tadelakt

Tadelakt

Minimale kosten
€ 1.000
Gemiddelde kosten
€ 3.000
Maximale kosten
€ 7.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.460 - € 3.540

Op zoek naar een unieke make-over voor je keuken of badkamer? Overweeg dan het waterdichte tadelakt, ook wel Marokkaans stucwerk genoemd. Tadelakt is een natuurlijk pleistermateriaal op basis van kalk, dat zijn oorsprong vindt in Marokko. Benieuwd naar de voor- en nadelen van tadelakt en de tadelakt prijs? Lees dan snel verder.

Wat is tadelakt?

Als je een unieke en waterdichte afwerking voor je muren zoekt, is tadelakt een optie die je zeker moet overwegen. Tadelakt is een natuurlijk pleistermateriaal op basis van kalk, dat zijn oorsprong vindt in Marokko. Daarom wordt het ook wel Marokkaans stucwerk genoemd.

Het werd daar traditioneel gebruikt om de wanden van badhuizen en paleizen te bepleisteren. Het bijzondere aan tadelakt is dat het niet alleen waterdicht is, maar ook een luxueuze, bijna fluweelachtige uitstraling heeft. Het is dus ideaal voor ruimtes waar zowel stijl als functionaliteit belangrijk zijn, zoals in badkamers of keukens. Met tadelakt voeg je een vleugje exotische elegantie toe aan je interieur.

Voordelen van Marokkaans stucwerk

Als je op zoek bent naar een unieke en duurzame afwerking voor je muren, dan biedt tadelakt een reeks voordelen die je zeker zullen aanspreken. Hier zijn enkele van de meest opvallende pluspunten:

 • Waterbestendig: ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.
 • Duurzaam: gaat jarenlang mee, wat je op de lange termijn kosten bespaart.
 • Unieke uitstraling: biedt een luxueuze en organische look.
 • Onderhoudsvriendelijk: gemakkelijk schoon te maken dankzij het naadloze oppervlak.
 • Veelzijdig: geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Nadelen van tadelakt

Hoewel tadelakt veel te bieden heeft, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden voordat je de sprong waagt. Hier zijn enkele nadelen van tadelakt om in overweging te nemen:

 • Kosten: hogere initiële kosten in vergelijking met andere stucwerken.
 • Arbeidsintensief: het aanbrengen is tijdrovend en vereist vakmanschap.
 • Gevoelig voor zuren: kan reageren op zure stoffen, wat een overweging kan zijn in keukens.
 • Niet geschikt voor doe-het-zelvers: vanwege de complexiteit is professionele toepassing aanbevolen.

Door de voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen, kun je een weloverwogen keuze maken of tadelakt de juiste optie is voor jouw woonruimte.

Tadelakt

Wat kost tadelakt?

Tadelakt kost gemiddeld € 140 tot € 200 per m2. Tadelakt is een veelzijdig materiaal en een traditionele manier van stucen. Marokkaans stucwerk wordt veel in keukens en badkamers gebruikt omdat het ideaal is voor vochtige ruimtes door de waterdichte eigenschappen. De kosten van tadelakt liggen redelijk aan de hoge kant omdat het op een traditionele manier wordt aangebracht.

DienstGemiddelde prijs per m2
TadelaktVanaf € 140
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

In welke ruimtes kun je Marokkaans stucwerk toepassen?

Wat betreft de toepassingen van tadelakt, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Bekijk hieronder in welke ruimtes Marokkaans stucwerk vaak wordt toegepast.

Badkamer

Als je op zoek bent naar een waterdichte, maar stijlvolle oplossing voor je badkamer, dan is tadelakt in de badkamer een uitstekende keuze. Het naadloze oppervlak maakt het ideaal voor vochtige ruimtes, omdat er geen voegen zijn waar schimmel of vuil zich kan ophopen. Bovendien geeft het je badkamer een luxueuze, organische uitstraling die je met traditionele tegels niet kunt bereiken.

Keuken

Ook in de keuken kan tadelakt wonderen doen. Het is niet alleen waterbestendig maar ook bestand tegen de alledaagse slijtage die in keukens voorkomt. Of je nu een moderne keuken hebt of een meer traditionele stijl nastreeft, Marokkaans stucwerk biedt een unieke en duurzame afwerking die gemakkelijk te onderhouden is.

Woonkamer

Hoewel het misschien niet de meest voor de hand liggende keuze is, wint tadelakt ook aan populariteit in woonkamers. Het geeft een luxueuze touch en kan bijdragen aan een warme, uitnodigende sfeer. Het is een manier om een beetje van die Marokkaanse mystiek in je dagelijkse leven te brengen, zonder dat je daarvoor je huis uit hoeft.

Buitenshuis

Ja, je leest het goed. Marokkaans stucwerk kan zelfs buitenshuis worden toegepast. Het is een geweldige manier om een exotisch tintje aan je tuin of terras te geven. Omdat het materiaal zo duurzaam en waterbestendig is, hoef je je geen zorgen te maken over de weersomstandigheden. Het blijft jaar na jaar mooi, met minimaal onderhoud.

Met tadelakt kun je dus echt alle kanten op, van binnen tot buiten en van praktisch tot puur esthetisch.

Prijsvoorbeelden van tadelakt

Bekijk deze prijsvoorbeelden om een idee te krijgen wat het laten aanbrengen van tadelakt kost.

Meest gekozen werk

Tadelakt uit Marrakech op de muren ziet er stevig uit, maar het geeft ook een zachte en transparante uitstraling. Het meest gekozen werk is daarom ook tadelakt op de muren. Bij een oppervlakte van 15 m2 kost dit project gemiddeld € 2.100.

Groter project

Authenticiteit heeft zijn prijs, maar het geeft een onbeschrijfelijk mooi resultaat. Wil je bijvoorbeeld het plafond laten stucen met Marokkaans stucwerk, dan kan de prijs aardig oplopen aangezien het zwaarder en moeilijker werk is. Voor een oppervlakte van 10 m2 kom je op een gemiddelde van € 3.500 uit.

Gedetailleerd project

Wil je de badkamer opknappen en voor een gedeelte tadelakt aan de badkamer toevoegen? Kies er dan voor om tadelakt te gebruiken rondom de badkuip en de wastafel. Voor dit project kom je gemiddeld op een prijs van € 1.000 uit.

Prijsopbouw tadelakt

Kostenoverzicht Tadelakt prijs

Welke keuzes hebben invloed op de prijs van tadelakt?

Bekijk welke 4 keuzes invloed hebben op de totale prijs van tadelakt.

Keuze 1: Kwaliteitsverschil

Omdat tadelakt geen merknaam is maar een soortnaam, zijn er verschillende samenstellingen te verkrijgen. Als Marokkaans stucwerk op de traditionele manier afgewerkt wordt is dat niet goedkoop. Dit komt omdat er met een edelsteen gepolijst wordt. Wanneer een stukadoor gebruik maakt van polyurethaan als glanslaag gaat de prijs flink omlaag, maar het is niet te evenaren met het effect van edelsteen. Dit scheelt wel al snel € 100 per m2. Let dus goed op aanbiedingen, het kan namelijk zijn dat er niet op de traditionele manier gestuct wordt.

Keuze 2: Een stukadoor inhuren of zelf aan de slag

Twijfel je of je een stukadoor gaat inschakelen of niet? Kijk dan eens naar de volgende punten en maak dan je beslissing.

 1. Stucen is specialistisch werk waarbij je ervaring nodig hebt en al helemaal bij tadelakt stucwerk. Bij het inhuren van een stukadoor ben je verzekerd van mooi resultaat en kan je alle zorgen uit handen nemen. Ook kan de stukadoor jou voorzien van persoonlijk advies, waar je zelf niet op was gekomen.
 2. Bij weinig of geen ervaring in stucen, is het een tijdrovend project. Je werkt minder efficiënt, waardoor het stucwerk te snel opdroogt en er oneffenheden ontstaan. Een stukadoor heeft hier genoeg ervaring mee en kan dit op een efficiënte manier uitvoeren.
 3. Marokkaans stucwerk is zwaar werk omdat je veel stappen moet doorlopen. Houd hier dus rekening mee als je weinig armkracht hebt.

Keuze 3: Prijsverschil bij verschillende stucwerken

Een tadelakt prijs is afhankelijk van wat je laat stucen. Bij het stucen van het plafond wordt de prijs namelijk hoger dan wanneer je alleen de muren laat stucen. Dat komt omdat het stucen van het plafond lastig is door hoekjes en de hoogte. Bij het stucen van de moeilijke plekken gaat de prijs dubbel omhoog. Denk hierbij aan € 350 per m2 in plaats van € 140 per m2.

Keuze 4: Extra optie

Bij Marokkaans stucwerk zijn er een aantal extra opties die je kan laten uitvoeren.

DienstGemiddelde prijs, incl. btwWanneer?
Schuurwerk€ 15 – € 25 per m2Wil je een mooi schaduweffect op bijvoorbeeld je plafond, kies dan voor schuurwerk. De stukadoor werkt met een schuurspons waarmee hij in draaiende bewegingen een zanderig oppervlakte op het plafond aanbrengt.
Raapwerk€ 15 – € 30 per m2Heb je wanden of plafonds die te ruw zijn, laat dan een laag gipsmortel aanbrengen als basis voor andere vormen en stucwerk. Een raapwerk laag is tussen de 5 en 7 mm dik.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Profiteren van een laag btw-tarief

Is jouw woning ouder dan 2 jaar? Dan mag je van geluk spreken want dan maak je gebruik van 9% btw tarief in plaats van 21%. Dit tarief geldt voor de voorbereidende werkzaamheden, het stucen en de materialen.

Doe alvast wat voorwerk

Ben jij best handig en vind je het leuk om zelf een handje bij te dragen aan het project? Dan bespaar je een leuk zakcentje op de kosten. Door alvast wat voorwerk te doen, zoals het verplaatsen van de meubels of het schoonmaken van de ruimtes, kan de stukadoor meteen beginnen en worden die kosten niet meegerekend. Bespreek dit wel eerst met de stukadoor.

Meerdere projecten tegelijk

Ben je van plan om niet alleen de badkamer aan te pakken, maar wil je over een tijdje ook aan de keuken beginnen? Door deze projecten in één keer te doen bespaar je op de kosten. De stukadoor kan efficiënter te werk gaan én eenmalig zijn materialen meenemen. Op deze manier bespaar je geld en is je woning weer helemaal opgeknapt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden