Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Cementgebonden stuc

Cementgebonden stuc

Cementgebonden stuc is een ideale oplossing voor het stucen van badkamers, kelders en gevels. Wat maakt dit materiaal zo bijzonder en wat zijn de voordelen? Je ontdekt het hier, net als de gemiddelde prijs van cementstuc en welke factoren de prijs beïnvloeden.

Wat is cementgebonden stuc?

Cementgebonden stuc is een mengsel dat gemaakt is van cement en water. Net als pleisterwerk smeert een stukadoor dit mengsel over je muren. Hij egaliseert het en laat het uitharden, waarna je muur een mooie afwerking heeft. De toevoeging van cement in plaats van gips zorgt ervoor dat het stucwerk een stuk sterker is.

Natuurlijk is het ook mogelijk om verschillende kleuren en texturen te bereiken met dit materiaal. Wil je juist over het stucwerk verven? Dat kan, zolang het een gladde afwerking heeft. Cementstuc is geschikt als afwerking van je muren, maar ook om onder tegels te gebruiken.

Cementgebonden stuc

De kosten van cementgebonden stuc

Als je overweegt om je muren te stucen met cementgebonden stuc is het fijn om te weten met welke kosten je rekening moet houden. De kosten liggen ongeveer tussen de € 25 en € 35 per m² en zijn afhankelijk van de arbeidskosten en de bereikbaarheid van de ruimte.

Dienst stukadoorGemiddelde prijzen (incl. btw, arbeids- en materiaalkosten)
Cementgebonden stuc aanbrengen€ 25 - € 35 per m²
Uurtarief stukadoor€ 35 - € 50 per uur
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

De voor- en nadelen van cementgebonden stuc

Wil je je muren laten stucen en twijfel je of cementstuc een goede keuze is? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

Voordelen

Zo geniet je van de volgende voordelen:

  • Uitermate geschikt voor vochtige ruimtes;
  • Uitgebreide kleurkeuze;
  • Bijzonder sterk

Nadelen

Kleven er ook nadelen aan cementstuc? Ja, er zijn een paar minpunten waar je rekening mee moet houden:

  • Aanbrengen is arbeidsintensief;
  • Lange droogtijd dan gips;
  • Duurder dan gips

Welke soorten cementgebonden stuc zijn er?

Cementstuc is eigenlijk altijd maar één soort, maar heeft verschillende toepassingen.

Ervaren stukadoors kunnen spelen met de dikte en textuur van het materiaal. Wil je bijvoorbeeld een beton ciré look? Met de juiste techniek zorgt de stukadoor ervoor dat je muur een prachtige afwerking krijgt. Ook een grovere textuur hoort bij de mogelijkheden. Door het cement dikker te mengen, is het mogelijk om een robuustere muur te creëren. Wil je juist een bijzonder gladde en strakke look? Ook dat kan met cementstuc.

Bovendien geldt voor al deze technieken dat de kleur van het stucwerk is aan te passen. Je bent dus niet beperkt tot wit of grijs, want ook trendkleuren zijn mogelijk. Dat maakt dit materiaal geschikt voor ieder project, welke look je ook wilt bereiken.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Wil je besparen op jouw nieuwe stucwerk? Dan is het goed om te weten welke keuzes de prijs van cementgebonden stuc beïnvloeden.

Arbeidskosten

De grootste factor is de arbeid. Het is lastiger om met cementstuc te werken en het proces duurt wat langer. Daarom liggen de arbeidskosten van een stukadoor hoger bij dit soort stucwerk. Heb je zelf ervaring met stucen? Dan kun je overwegen om de stuclaag zelf aan te brengen. Houd er wel rekening mee dat het zonder ervaring vrij lastig is om een glad resultaat te krijgen.

Bereikbaarheid van de ruimte

Een andere factor die de prijs beïnvloedt is de locatie van het stucwerk. Heb je een kleine kelder met vochtproblemen die gestuct moet worden? Dan vergt dat meer tijd dan een simpele muur. Voor kleine oppervlaktes betaal je ook relatief meer geld, omdat de stukadoor meer tijd kwijt is aan reizen en voorbereiden dan aan het stucen zelf. Wil je dus je badkamer stucen? Laat dan ook meteen de gevel doen of kijk of er andere muren in huis gestuct moeten worden. Zo ben je relatief goedkoper uit en hoef je de komende jaren geen stukadoor meer in te huren.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat is cementgebonden stucwerk?

Cementgebonden stuc is een stucmateriaal dat gemaakt is van water en cement. Het heeft de stevigheid en watervastheid die je van cement gewend bent.

Waarom stucen met cement?

Cement is sterker en beter bestand tegen water dan gips. Je gebruikt het daarom voor vochtige ruimtes, zoals je kelder of badkamer. Het is ook sterk genoeg om op je gevel te gebruiken.

Is cementgebonden stuc waterdicht?

Ja, cementstuc is waterdicht. Daarom kun je dit stucwerk ook in vochtige ruimtes gebruiken.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden