1 miljoen projecten verricht

De beste stucwerk deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Stucwerk > Leemstuc prijs

Leemstuc prijs

Gemiddelde kosten:
1.000
Dit project kost gemiddeld tussen:
820 - € 1.180
Minimale kosten:
200
Maximale kosten:
2.000

Is het tijd voor een nette, frisse muur omdat de muur door de tijd heen vergeeld is? Denk dan eens aan het natuurproduct leem. Wil je een complete stuclaag of een leemfinish aanbrengen? Alles is mogelijk met leemstuc en een mooi afgewerkte muur zorgt voor een perfecte basis van je woning. Benieuwd naar meer informatie en de kosten van leemstuc? Lees dan snel verder.

Kosten leemstuc

Leemstuc is al eeuwenlang bekend en het is nu nog steeds erg gebruikelijk bij de afwerking van woningen. Leemstuc bestaat uit klei, silt en zand. De kosten van leemstuc liggen erg laag omdat het gemakkelijk te verkrijgen is. Leemstuc afwerkingen met parelmoer zorgen voor decoratief glimeffect. Bekijk onderstaand de gemiddelde prijzen voor de diverse leemstuc afwerkingen.

DienstGemiddelde prijs per m2Toelichting
Leemstuc€ 35 - € 65 per m2Hoogte prijs afhankelijk van afwerking

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%

Ben je overtuigd van de voordelen van leemstuc en benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw situatie? Omdat het stucen van wanden niet 1-2-3 gedaan is, is het verstandig om een stukadoor bij jou uit de buurt in te schakelen. Door slechts één aanvraag ontvang je tot wel 6 gratis offertes en kan het vergelijken beginnen. Door gebruik te maken van deze werkwijze, bespaar je al snel tot wel 40% op de totale kosten. Vraag hier tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op. Binnen 2 werkdagen ontvang je de prijsinformatie bij jou in huis.

leemstuc

Prijsvoorbeeld

Zie onderstaand prijsvoorbeeld om een goede inschatting van de prijzen voor leemstuc te kunnen maken.

Meest gekozen werk
Leemstuc is een voordelige methode om de muren te voorzien van afwerking. Het meest gekozen werk is om de gehele benedenverdieping van een woning te voorzien van leemstuc. Bij een oppervlakte van 150 m2 kost dit project gemiddeld € 7.500.

Hoe ziet de prijsopbouw van leemstuc eruit?

Leemstuc

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Bekijk welke 4 keuzes invloed hebben op de totale prijs voor leemstuc.

Keuze 1: Wel of niet inhuren van een stukadoor
Twijfel je of je een stukadoor wilt inschakelen? Bekijk dan eerst de volgende 3 punten en maak daarna je beslissing.

  1. Stucen is erg specialistisch werk waarbij je ervaring nodig hebt en de juiste materialen tot je beschikking moet hebben. Bij het inhuren van een stukadoor heb je de zekerheid van een mooi resultaat. Ook kan de stukadoor jou voorzien van persoonlijk advies, waar je zelf misschien niet op was gekomen.
  2. Bij weinig of geen ervaring in stucen, is het een tijdrovende klus. Doordat je zonder ervaring minder snel en efficiënt werkt, droogt het stucwerk te snel op, waardoor de muur meer oneffenheden krijgt dan wanneer een stukadoor de muur in snel tempo stuct.
  3. Waar je ook rekening mee moet houden is dat stucen fysiek zwaar werk is.

Keuze 2: Plafond stucen met leemstuc
De leemstuc prijs is afhankelijk van wat je laat stucen. Wanneer je ervoor kiest om het plafond in de badkamer te stucen of de muren van de woonkamer, dan liggen de kosten erg uit elkaar. Bij het stucen van een plafond betaal je namelijk meer omdat een plafond moeilijker te stucen is door de hoekjes en hoogte. Bij het stucen van moeilijkere plekken gaat de prijs per m2 omhoog. Voor een goede indicatie is het slim om naar de hoogste prijs te kijken in de tabel. Denk dus eerder aan € 25 per m2 dan aan € 9 per m2.

Keuze 3: Extra optie
Bij leemstuc zijn er een aantal extra opties die de stukadoor voor je kan oppakken.

DienstGemiddelde prijs, incl. btwWanneer?
Schuurwerk€ 15 - € 25 per m2Wil je een mooi schaduweffect op bijvoorbeeld je plafond, kies dan voor schuurwerk. De stukadoor werkt met een schuurspons waarmee hij in draaiende bewegingen een zanderig oppervlakte op het plafond aanbrengt.
Raapwerk€ 15 - € 30 per m2Heb je wanden of plafonds die te ruw zijn, laat dan een laag gipsmortel aanbrengen als basis voor andere vormen en stucwerk. Een raapwerk laag is tussen de 5 en 7 mm dik.

Vind de beste deal

Offerte aanvragenEnthousiast geworden om leemstuc op je muren of plafonds te laten aanbrengen? Door één aanvraag te doen ontvang je bij ons tot wel 6 gratis offertes van stukadoors bij jou uit de buurt. Het prijsverschil tussen stukadoors kan oplopen tot wel 40%, door prijzen te vergelijken kan je dan ook flink besparen. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. Binnen 2 werkdagen ontvang je de offertes van specialisten bij jou uit de buurt.

HomeDeal bespaartips

Profiteren van een laag btw-tarief

Op het gehele stucwerk geldt tegenwoordig het 6% btw-tarief wanneer jouw woning ouder dan twee jaar is. Wanneer je bijvoorbeeld een muur van 100 m2 voorziet van leemstuc, betaal je in plaats van € 189, € 54 aan btw.

Doe alvast wat voorwerk

Ben jij een echte handyman? Dat is een groot voordeel. Door het voorwerk van een stukadoor uit te voeren kan de stukadoor direct bij aankomst beginnen met de lastige taak. Het is dan jouw taak om het oppervlakte schoon te maken en meubels af te dekken. Bespreek dit wel eerst met de stukadoor.

Meerdere projecten tegelijk

Ben je van plan om de badkamer en woonkamer te stucen? Dan is het slim om deze projecten als één project uit te laten voeren door een stukadoor. Wanneer de stukadoor alles in één keer doet, daalt de prijs per m2. Op deze manier bespaar je op de kosten en heb je maar één keer last van de rommel. Daarna is alles af en heb je in één keer een paleisje met een frisse uitstraling.