Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Goedkope stukadoor

Goedkope stukadoor

Ben je op zoek naar een goedkope stukadoor? Die spoor je hier eenvoudig op. Naast de scherpste prijs, is een goede kwaliteit natuurlijk ook van belang. Dus wil je inzicht krijgen in de prijzen van een goedkope stukadoor die goede kwaliteit levert en hoe je deze kan vinden? Homedeal geeft jou deze informatie dus lees vooral verder.

De kosten van een goedkope stukadoor

Als opdrachtgever wil je vaak het liefst de stukadoor inschakelen die goedkoop is, maar wel goede kwaliteit levert. De prijs voor een stukadoor start vanaf € 5 per m2 voor binnenstucwerk en is afhankelijk van het soort stucwerk. Bekijk hieronder welke kosten je gemiddeld kunt verwachten bij het inschakelen van een stukadoor.

Dienst stukadoorGemiddelde prijzen per m2, incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk€ 8 – € 12
Sausklaar stucen€ 15 – € 25
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)€ 15 – € 25
Schuurwerk€ 15 – € 25
Raapwerk€ 15 – € 30
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
goedkope stukadoor

Wat zijn de goedkoopste soorten stucwerk?

De kosten van stucwerk kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de regio, het arbeidstarief van de stukadoor, en de complexiteit van het werk. Daarnaast speelt het soort stucwerk ook een grote rol in het kostenplaatje. Als je een stukadoor zo goedkoop mogelijk wilt laten stucen kun je het beste voor een van de volgende drie soorten stucwerk gaan:

  • Spuitwerk (Spackspuitwerk): Dit is een van de goedkoopste vormen van stucwerk. Het wordt machinaal aangebracht, wat het een snelle en daardoor goedkopere optie maakt. Het is vooral geschikt voor plafonds en muren die al in redelijke staat zijn.
  • Behangklaar stucen: Dit is een basisvorm van stucwerk waarbij de muur glad genoeg wordt gemaakt om te kunnen behangen. Omdat het niet super glad hoeft te zijn, zijn de arbeidskosten vaak lager.
  • Sausklaar stucen: Dit is een stapje boven behangklaar stucen. De muur wordt glad gemaakt om te kunnen verven, maar omdat het niet zo goed afgewerkt is als bijvoorbeeld sierpleister, is het vaak goedkoper.

Tips voor het zoeken naar een goedkope stukadoor

Wil je jouw woning laten stucen door een betrouwbare stukadoor, maar wel goedkoop uit zijn? Lees deze tips die helpen in je zoektocht naar een stukadoor die kwalitatief goed is en goedkoop.

  • Vergelijk offertes: Daarnaast is het handig om stukadoors te vergelijken. Hierdoor kom je er snel achter of de prijs-kwaliteitverhouding klopt en wat de prijzen zijn.
  • Stukadoor als freelancer: Kies voor een stukadoor die als freelancer werkt. Een groot bedrijf rekent vaak hogere prijzen omdat ze vele kosten hebben naast de dienst, zoals de huur van het pand. Een freelancer werkt meestal vanuit thuis waardoor de kosten zo laag mogelijk blijven en je alleen betaalt voor de dienst.
  • Profiteer van lage btw: Wanneer jouw woning ouder dan twee jaar is, dan mag je van geluk spreken omdat er dan een btw tarief van 9% wordt berekend in plaats van 21%. Het lage btw-tarief geldt voor de materiaalkosten én de arbeidskosten van de stukadoor. Wanneer je bijvoorbeeld een muur van 50 m2 wilt voorzien van sierpleister stucwerk betaal je in plaats van € 160 maar € 45 aan btw.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden