Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Sausklaar stucen prijs

Sausklaar stucen prijs

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 5.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.230 - € 1.770

Denk je erover om je muren een nieuwe look te geven met verf? Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat begint met sausklaar stucen. In dit artikel onthullen we alles wat je moet weten over sausklaar stucwerk: wat het precies is, waarom het zo belangrijk is voor een strak en duurzaam resultaat, en wat de sausklaar stucen prijs is.

Wat is de sausklaar stucen prijs?

Sausklaar stucwerk heb je al vanaf € 10 per m2. De prijs varieert per stukadoor, maar ook of je de wand of het plafond laat stucen. In onderstaand kostenoverzicht staat de gemiddelde sausklaar stucen prijs voor verschillende toepassingen.

Sausklaar stucwerkGemiddelde prijs (incl. materiaal, arbeid en btw)
Sausklaar stucwerk op de wand€ 10 – € 20 per m²
Sausklaar stucwerk op het plafond€ 15 – € 25 per m²
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Sausklaar stucen

Wat is het verschil tussen behangklaar- en sausklaar stucen?

Je hebt besloten dat je muren een opknapbeurt nodig hebben en dat je wilt kiezen voor pleisterwerk, maar nu sta je voor de keuze: ga je voor sausklaar of behangklaar stucwerk? Hoewel beide opties je muren voorbereiden voor een nieuwe afwerking, zijn er belangrijke verschillen.

Sausklaar stucwerk is de ideale keuze als je van plan bent om je muren te verven. Het zorgt voor een ultragladde afwerking waarop verf uitstekend hecht.

Behangklaar stucwerk, daarentegen, is net iets minder glad en is speciaal bedoeld als ondergrond voor behang. Het is vaak ook wat voordeliger, maar let op: het is niet geschikt om direct te schilderen. Door het juiste type stucwerk te kiezen, leg je de perfecte basis voor jouw specifieke renovatieproject.

Prijsvoorbeelden

Je hebt nu inzicht in de gemiddelde kosten per m2. Ben je benieuwd naar de totaalkosten van sausklaar stucen? Bekijk onderstaande prijsvoorbeelden.

Meest voordelige optie

Je bent het minste geld kwijt als je sausklaar stucwerk op de muur laat aanbrengen. Dit dient als onderlaag voor schilderwerk. Heb je bijvoorbeeld een muur van 50 m2, dan betaal je gemiddeld € 500.

Gemiddelde optie

Wil je liever je plafond schilderen of sausen? Dan kies je voor sausklaar stucen op het plafond. Het plafond wordt dan helemaal egaal en strak gestuct. Voor een plafond van 50 m2 betaal je gemiddeld € 750 tot € 1.500.

Meest luxe optie

Voor een gehele egale ruimte laat je het plafond en de wanden voorzien van sausklaar stucwerk. Voor 100 m2 ligt de sausklaar stucen prijs gemiddeld tussen de € 1.250 en € 2.750.

Prijsopbouw sausklaar stucen

Kostenoverzicht Sausklaar stucwerk prijzen

Welke keuzes bepalen de prijs van sausklaar stucwerk?

Hoe hoog de sausklaar stucen prijs is in jouw situatie is afhankelijk van de volgende 3 keuzes.

Keuze 1: Wil je een muur of plafond laten stucen?

Er zit ook prijsverschil in het laten stucen van een muur of plafond. Voor het sausklaar stucen van een plafond ligt de prijs over het algemeen hoger dan voor een wand. Dit komt doordat het lastiger is om een plafond te stucen. Voor alle lastig te bereiken plekken geldt een hogere prijs per m2. Het prijsverschil tussen een wand en plafond is ongeveer € 5 per m2.

Keuze 2: Het sausklaar stucen uitbesteden?

Het type stucwerk op je muur of plafond is belangrijk voor de uitstraling van je huis, het geeft een verzorgde uitstraling. Het is daarom belangrijk dat het stucwerk goed gebeurt. Als je veel tijd over hebt en handig bent met klussen kan je het zelf doen, maar als je het uitbesteed aan een ervaren stukadoor weet je zeker dat het mooi en goed gedaan wordt. Doordat je zonder ervaring niet snel en efficiënt werkt, droogt het stucwerk te snel op, waardoor de muur meer oneffenheden krijgt dan wanneer een stukadoor de muur in snel tempo stuukt.

Het stucen van een muur is een lastig project als je geen ervaring en geen goede materialen hebt. Bij een stukadoor heb je de zekerheid dat hij dit wel heeft waardoor je dus altijd perfect werk afgeleverd krijgt.

Keuze 3: Extra opties

De onderstaande extra opties zijn niet voor iedereen noodzakelijk. Bekijk wel of ze voor jouw project nodig zijn.

DienstGemiddelde prijs, incl. btwWanneer?
Starttarief€ 290 – € 320Als het oppervlakte dat gestuct moet worden erg klein is wordt er vaak een starttarief ingesteld. Een starttarief wordt meestal gerekend bij oppervlaktes onder de 30 m2. De prijs is exclusief materiaal.
Sierpleister€ 12 – € 23 per m2Na behangklaar stucwerk kan je sierpleister laten aanbrengen om de muur origineel af te werken. Sierpleister geeft je muur een mooie korrelstructuur, wellicht met een kleurtje.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Laat al het stucwerk in één keer doen

Wil je op meerdere plekken in huis sausklaar stucwerk laten aanbrengen? Laat dit werk dan in één keer doen. Het sausklaar laten stucen van een groot oppervlak is per m² voordeliger dan het laten stucen van een klein oppervlak. Dit komt omdat het voor een stukadoor efficienter is om grotere oppervlaktes in één keer te doen.

Lager btw-tarief

Is jouw huis ouder dan 2 jaar? Dan geldt voor jou het verlaagde btw-tarief van 21% naar 9%. Stel je laat een oppervlak van 50 m² voorzien van sausklaar stucwerk dan betaal je over de € 750 maar € 67,50 aan btw in plaats van € 157,50.

Vergelijk offertes van stucwerk

Door van tevoren via Homedeal een offerte aanvraag te doen kun je stucwerk offertes van verschillende stukadoors vergelijken op de prijs, kwaliteit en planning. Zo kun je de juiste stukadoor kiezen voor jouw wensen en budget.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden