Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Stukadoors vergelijken

Stukadoors vergelijken

Ga je je woning een opknapbeurt geven? Dan mag mooi stucwerk niet ontbreken. Uiteraard is het verstandig om stukadoors te vergelijken voordat je er met één in zee gaat. Homedeal laat je zien wat de gemiddelde prijzen zijn en geeft tips waar je op moet letten als je stukadoors gaat vergelijken.

Stukadoors vergelijken op basis van prijs

Je doet het bij het kopen van een nieuwe koelkast, het afsluiten van de zorgverzekering en bij je wekelijkse boodschappen: het vergelijken van de prijzen. Het is zo geïntegreerd in onze dagelijkse routine dat we het vaak niet eens meer opmerken.

Ook voor het stucen van je woning is het aan te raden prijzen te vergelijken. Als je al eens eerder op zoek bent geweest naar een stukadoor, dan weet je dat de prijzen flink variëren. Maak slim gebruik van het grote aanbod van deze vakspecialisten en bekijk welke stukadoor het goedkoopste is.

Het prijsverschil tussen de verschillende vakspecialisten kan oplopen tot wel 40%. Zo vraagt de ene vakspecialist € 500 voor het stucen van een wand en een andere stukadoor bij je in de buurt slechts € 300. Door de prijzen met elkaar te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt. De efficiëntste manier van prijzen en stukadoors vergelijken doe je door vrijblijvende offertes aan te vragen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Stukadoors

Stukadoors vergelijken op basis van kwaliteit

Naast je verdiepen in de prijs, is het belangrijk om stukadoors te vergelijken op basis van kwaliteit. Als je het stucwerk laat doen door een professional dan verwacht je kwaliteit. Het is zonde om veel geld te besteden aan stucwerk dat niet netjes afgewerkt wordt. We geven je 3 tips die je helpen een kwalitatieve stukadoor te vinden.

Controleer of de stukadoor keurmerken bezit

Bekijk de website van de vakspecialist om te kijken op deze beschikt over keurmerken. Er zijn diverse keurmerken die je meer zekerheid bieden op het gebied van kwaliteit, vakkennis en garantie. Let hier dus op zodra je stukadoors gaat vergelijken. Belangrijke keurmerken zijn:

NOA-Afbouwgarantie

De NOA-Afbouwgarantie heeft consumentenvoorwaarden opgesteld in overleg met Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. In deze voorwaarden staan de rechten en plichten van zowel opdrachtgever als opdrachtnemer. Dit keurmerk biedt jou als consument garantie en laat zien waar je aan toe bent als je met een stukadoor met dit keurmerk in zee gaat.

Afbouwkeur

Afbouwkeur is een keurmerk voor een kwaliteitsnorm die periodiek wordt getoetst. Een Afbouwkeur erkend bedrijf heeft gegarandeerde up-to-date kennis en hanteert marktconforme prijzen.

Informeer naar de garantievoorwaarden

Ga na wat de garantietermijn en -voorwaarden zijn die de stukadoor hanteert. Garantie op stucwerk houdt in dat er geen loszittende lagen mogen ontstaan. Scheuren in stucwerk hebben in sommige gevallen geen garantie, dit komt doordat huizen (vooral nieuwbouwwoningen) nog kunnen uitwerken. Gemiddeld wordt er 5 jaar garantie geboden op stucwerk binnen en 3 jaar op het stucwerk buiten. Door goede voorwaarden te creëren zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk geniet van je mooie, gestucte wanden.

Lees recensies

Een goede manier om een stukadoor te vergelijken is door op het internet op zoek te gaan naar recensies. Recensies zijn erg handig om erachter te komen hoe hoog de kwaliteit is die de stukadoor levert. Indien er vele positieve recensies te vinden zijn mag je ervan uitgaan dat de vakspecialist goed werk levert.

Voordelen inschakelen stukadoor

Heb je stukadoors vergeleken en de juiste stukadoor gevonden voor jouw project, dan ga je van deze voordelen profiteren:

  • Persoonlijk advies: Er zijn vele verschillende soorten stucwerk, beslissen welk soort stucwerk het beste past bij je woning is dan ook een lastige opgave. Een stukadoor bekijkt je woning, bespreekt je wensen en voorziet je van persoonlijk en professioneel advies over de beste soorten stucwerk en de bijbehorende eigenschappen en kosten.
  • Benodigdheden: Door een vakspecialist in te schakelen bespaar je jezelf een speurtocht naar al het benodigde materiaal. Een stukadoor beschikt al over het juiste vakkundige gereedschap en gaat direct bij je aan de slag.
  • Bespaar tijd én rommel: Het stucen van je woning kost tijd. Gebruik je vrije tijd voor leuke dingen, zoals een gezellig dagje uit. Een stukadoor voorziet dankzij jarenlange ervaring je muren binnen een mum van tijd van mooi stucwerk. Eventueel afval neemt de vakspecialist graag weer mee, zo geniet je snel van een mooi resultaat.

Hoeveel kosten stukadoors?

Om de prijzen van een stukadoor te vergelijken is het handig om eerst de gemiddelde prijzen te weten. Een stukadoor hanteert vaak of een uurtarief van gemiddeld € 45 per uur of een prijs per m2, afhankelijk van het type stucwerk. Breng goed je wensen in kaart zodat je een realistisch overzicht van de kosten kan opstellen. Hieronder zie je de gemiddelde prijs per m2 van een stukadoor per type stucwerk.

Type stucwerkGemiddelde prijzen per m2 stucen,
incl. materiaal, loonkosten
Spackspuitwerk€ 5 – € 11
Behangklaar stucen€ 8 – € 15
Sausklaar stucen€ 9 – € 23
Sierpleister€ 12 – € 23
Plafond stucen€ 5 – € 23
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden