Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Badkamer stucen kosten

Badkamer stucen kosten

Minimale kosten
€ 800
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.180

Wil je jouw badkamer stucen? Dan ben je hier op het juiste adres. Of je nou een landelijke badkamer wilt of een design badkamer, alles is mogelijk. Met stucwerk maak je de badkamer af en is tegenwoordig ook helemaal trending wegens de hygiëne en strakke afwerking. Wil je meer informatie over je badkamer laten stucen en ben je benieuwd naar de badkamer stucen kosten? Lees vooral verder.

Wat zijn de badkamer stucen kosten?

Vanaf € 100 per m2 laat jij je badkamer al stucen. De badkamer stucen kosten verschillen uiteraard van het soort stucwerk en de grootte van de badkamer. Dit zijn de beste vochtbestendige producten: Tadelakt, Beton Ciré, Microcement, Microbeton en Terrastone. Bekijk onderstaand de prijsindicaties per type stucwerk die geschikt zijn voor de badkamer.

Badkamer stucsoortenBadkamer stucen kosten, incl. btw
Tadelaktvanaf € 135 per m2
Beton Cirévanaf € 100 per m2
Microcement & Microbetonvanaf € 135 per m2
Terrastonevanaf € 55 per m2
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Badkamer stucen

Prijsvoorbeelden van een badkamer laten stucen

Bekijk prijsvoorbeelden om meer inzicht te krijgen in de badkamer stucen kosten.

Meest gekozen werk

Beton Ciré wordt het meest gekozen en is geschikt voor vele type badkamers, plus verkrijgbaar in diverse kleuren. Voor een oppervlakte van 10 m2 betaal je gemiddeld € 1.000.

Groter project

Wil je een bijzonder effect ontwikkelen in de badkamer? Dat hoeft niet alleen met nieuw sanitair, microbeton zorgt hier namelijk ook voor. Door patronen op de muren ontstaat er een speciale uitstraling. Voor een oppervlakte van 10 m2 kom je op een gemiddelde van € 1.550 uit.

Gedetailleerd project

Kies je voor een traditionele renovatie aan de badkamer? Door gebruik te maken van Tadelakt, wordt er op een eeuwenoude, traditionele manier gestuct. Voor een oppervlakte van 10 m2 kom je op een gemiddelde prijs van € 1.400 uit.

Hoe ziet de prijsopbouw van stucwerk eruit?

Kostenoverzicht badkamer stucen kosten

Welke keuzes hebben invloed op de prijs van een badkamer stucen?

Bekijk welke 4 keuzes invloed hebben op de totale prijs voor het laten stucen van je badkamer.

Keuze 1: Soorten stucwerk

Zoals je hierboven in de prijzentabel al hebt kunnen lezen zijn er 4 populaire soorten stucwerk voor in je badkamer.

Tadelakt

Tadelakt is een pleistersoort op basis van kalk en pigmenten. Het is een waterafstotende stucsoort dat zorgt voor een mediterrane en warme uitstraling in de badkamer.

Beton Ciré

Beton Ciré is een sterke, slijt- en watervaste cementstuc. Doordat het stucwerk in vele verschillende kleuren verkrijgbaar is, is het geschikt om elk type badkamer mee te stucen.

Microcement en Microbeton

Microcement is een duurzame en waterdichte stucsoort. Microbeton heeft dezelfde eigenschappen als Microcement, maar het is sterker en kan in een patroon aangebracht worden.

Terrastone

Terrastone is toepasbaar op de vloeren en de muren in de badkamer en is een natuurproduct. Deze stucsoort heeft een hoge PH-waarde, waardoor het schimmelwerend werkt.

stucwerk badkamer

Keuze 2: Plafond of muren stucen?

De prijzen zijn afhankelijk van wat je laat stucen. Kies je er bijvoorbeeld voor om het plafond in de badkamer te laten stucen? Dan liggen de kosten hoger dan wanneer je alleen de muren laat stucen. Dit komt omdat het plafond moeilijker te bereiken is en er lastige plekken en hoekjes in een plafond zitten. Bij het stucen van die moeilijke plekken gaat de prijs per m2 omhoog.

Keuze 3: Extra optie

Bij het stucen van de badkamer zijn er ook een aantal extra opties die uitgevoerd kunnen worden door de specialisten.

DienstGemiddelde prijs, incl. btwWanneer?
Schuurwerk€ 15 – € 25 per m2Wil je een mooi schaduweffect op bijvoorbeeld je plafond, kies dan voor schuurwerk. De stukadoor werkt met een schuurspons waarmee hij in draaiende bewegingen een zanderig oppervlakte op het plafond aanbrengt.
Raapwerk€ 15 – € 30 per m2Heb je wanden of plafonds die te ruw zijn, laat dan een laag gipsmortel aanbrengen als basis voor andere vormen en stucwerk. Een raapwerk laag is tussen de 5 en 7 mm dik.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Laag btw-tarief

Woon je momenteel in een woning van ouder dan 2 jaar? Dan spreek je van geluk wanneer je jouw badkamer wilt stucen. Op een stucwerk project bespaar je omdat het btw-tarief 6% is in plaats van 21%. Wanneer je bijvoorbeeld een muur van 10 m2 wilt voorzien van Beton Ciré stucwerk betaal je in plaats van € 200 maar € 60 aan btw.

Stucwerk over tegels

In sommige gevallen is het mogelijk dat het stucwerk over tegels wordt aangebracht. Dit scheelt heel wat sloopwerk. Is dit bij jou het geval, vraag dan je stukadoor naar de mogelijkheden.

Meerdere werkzaamheden in één

Ben je van plan om meerdere ruimtes te stucen in plaats van alleen de badkamer? Je bespaart veel geld wanneer je deze projecten in één keer laat doen. Doordat de stukadoor alle werkzaamheden in één opdracht doet, dalen de kosten per m2. Vraag dus bij de stukadoor om meer informatie over eventuele kortingen bij meerdere werkzaamheden.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden