Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Beton cire badkamer 

Beton cire badkamer 

Beton cire in de badkamer wordt steeds populairder. Het geeft je badkamer een industriële look en biedt een unieke mix van stijl en functionaliteit die perfect past bij eigenaren van een modern huis. Lees vooral verder als jij meer wilt weten over beton cire in de badkamer, van de kosten tot de voor- en nadelen ervan, de verschillende mogelijke uitvoeringen en hoe het in de badkamer wordt aangebracht.

Wat is beton cire?

Beton cire is een product dat afkomstig is uit Frankrijk en is letterlijk vertaald ”gewreven beton”. Het is een eeuwenoud betonstuc dat vroeger door de Fransen en Romeinen werd gebruikt om bruggen te dichten.

Tegenwoordig wordt het materiaal gebruikt als decoratie materiaal voor in huizen, waaronder in de badkamer. Beton cire bestaat uit een mengsel van cement, zand en hars die ervoor zorgt dat het materiaal flexibel is. Het is een veelzijdig materiaal en bovendien waterdicht, wat het zeer geschikt maakt om te gebruiken in de badkamer.

Beton cire badkamer

De voor- en nadelen van beton cire in de badkamer

Voordelen

Beton cire in de badkamer kent vele voordelen:

 • Duurzaam: het is een duurzaam materiaal. Het is slijtvast en heeft een lange levensduur, zelfs in een vochtige ruimte als de badkamer. Je kunt er jarenlang mee vooruit zonder renovaties of vervangingen.
 • Waterbestendig: dit stucwerk blinkt uit in zijn waterbestendigheid. Deze eigenschap maakt het materiaal tot een ideale keuze voor badkamers. In een badkamer van beton cire hoef je je geen zorgen te maken over vocht- en waterschade.
 • Onderhoudsvriendelijk: een van de grootste voordelen is het eenvoudige onderhoud. Met een schoonmaakmiddel en een doekje verwijder je vuil en vlekken gemakkelijk.
 • Veelzijdig: het is geschikt voor de meeste oppervlakken en kan daarom op allerlei verschillende manieren in de badkamer worden gebruikt. Denk aan de vloer, wand of badkamermeubels. De mogelijkheden lopen uiteen van een volledige beton cire badkamer tot het aanbrengen van beton cire op een enkel badkamermeubel.
 • Stijlvol: het biedt een unieke mix van functionaliteit én stijl. Beton cire in de badkamer geeft een stijlvolle en eigentijdse uitstraling. Het strak afgewerkte en moderne ontwerp is tijdloos en past in verschillende interieurstijlen.

Nadelen

Naast vele voordelen heeft een beton cire badkamer ook nadelen:

 • Kosten: als de beton cire badkamer nadelen wordt allereerst de prijs ervan genoemd. Dit stucwerk kost vaak meer dan traditionele badkamertegels en pleisterwerk.
 • Vakmanschap: een tweede nadeel is dat het aanbrengen vakmanschap en ervaring vereist voor een mooi resultaat.
 • Kleurvariatie: beton cire voor in de badkamer wordt gemaakt in verschillende batches. Hierdoor kan de kleur per batch licht verschillen. Dit kan een nadeel zijn wanneer je een gelijkmatige uitstraling wil in de badkamer.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat zijn de kosten van beton cire in de badkamer?

De prijs van het aanbrengen van beton cire in de badkamer is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte, de gekozen afwerking en de stukadoor die het project uitvoert. Je kunt uitgaan van een gemiddelde prijs van € 80 tot € 190 per m2. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen van beton cire.

ToepassingenGemiddelde prijzen (incl. btw, materiaal- en arbeidskosten)
Beton cire wand€ 80 - € 145 per m²
Beton cire vloer€ 100 - € 190 per m²
Beton cire badkamermeubilair€ 400 per meubelstuk

Mogelijke uitvoeringen van beton cire

 • Vloeren: een beton cire vloer geeft een moderne uitstraling aan de badkamer en laat de ruimte groter lijken.
 • Wanden: als je dit stucwerk toepast op de wanden, dan zorgt dit voor een strakke afwerking van de badkamer. Bovendien kan het naar smaak gecombineerd worden met materialen als hout of tegels om een unieke look te creëren.
 • Badkamermeubilair: dit stucwerk kan worden aangebracht op allerlei soorten badkamermeubilair. Denk hierbij aan een aanrechtblad en wastafel, maar ook een badkuip is een goede keuze! Een ondergrond van beton cire voelt prettig aan in bad en laat zich gemakkelijk schoonmaken. Badkamermeubilair van dit type stucwerk ziet er stijlvol uit en is gemakkelijk te onderhouden.

Hoe wordt beton cire aangebracht in de badkamer?

Het aanbrengen gebeurt in verschillende stappen waarvoor vakmanschap is vereist.

 1. Voorbereiding: de ondergrond moet vetvrij gemaakt worden en eventuele scheuren en gaten in de vloer worden gedicht.
 2. Primer: de primer wordt op het oppervlak aangebracht om de beton cire goed te laten hechten.
 3. Beton cire maken: wanneer de ondergrond geprepareerd is, kan beton cire worden gemaakt. Hiervoor wordt cementpoeder en vloeibaar hars samengevoegd met daarbij een pigmentpoeder. Met een betonmixer maak je het mengsel vervolgens klontvrij.
 4. Aanbrengen: vervolgens wordt de eerste laag aangebracht en daarna gladgestreken. Zodra de eerste laag is opgedroogd, wordt een tweede laag aangebracht voor een gelijkmatige afwerking van het oppervlak.
 5. Afdichting: als de beton cire is uitgehard en stofvrij is gemaakt, wordt een coating aangebracht om waterdichtheid te garanderen.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Kan beton cire in de badkamer?

Ja, dit stucwerk is een geschikt materiaal voor in de badkamer, omdat het een waterbestendig en duurzaam materiaal is.

Wat kost een badkamer met beton cire?

De kosten van een badkamer met beton cire zijn afhankelijk van de omvang van het project en de aannemer. De gemiddelde prijzen zijn € 100 – € 190 per m² voor vloeren, € 90 – € 145 per m² voor wanden en € 400 voor een badkamermeubel.

Kan beton cire tegen water?

Ja, het is waterbestendig. Deze eigenschap maakt het materiaal een uitstekende keuze voor badkamers en andere natte ruimtes.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden