Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Spackspuiten

Spackspuiten

Minimale kosten
€ 450
Gemiddelde kosten
€ 1.200
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 985 - € 1.415

Spackspuiten is de voordeligste vorm van stucwerk. Met spackspuitwerk kan je jouw plafond of muren op een goedkope, maar mooie manier afwerken. Dit kan je ook nog eens laten doen in alle mogelijke kleuren. Lees hier alles over de kosten van spackspuitwerk per m2 en de mogelijkheden.


De mogelijkheden van spackspuiten

Spackspuiten biedt een breed scala aan toepassingen. Deze spuittechniek laat toe om afwerkingen in allerlei texturen en maten te realiseren, waardoor je de korrelgrootte naar wens kan aanpassen. Bovendien kun je uit een bijna onbeperkt kleurenpalet te kiezen, waardoor elke ruimte een unieke uitstraling kan krijgen. Een van de sterke punten van spackspuitwerk is de duurzaamheid; het is niet alleen bestand tegen krassen en stoten, maar ook tegen vocht, wat het een ideale keuze maakt voor ruimtes die intensief gebruikt worden of blootstaan aan vochtigheid. Of het nu gaat om een kinderkamer, waar levendigheid en een speels karakter voorop staan, een doucheruimte die vochtbestendigheid vereist, of een garage waar duurzaamheid essentieel is, spackspuiten levert een oplossing die zowel esthetisch als functioneel aan de verwachtingen voldoet.

Spackspuitwerk plafond

Spackspuitwerk op het plafond is een populaire afwerkingstechniek die veel wordt toegepast in zowel nieuwbouwwoningen als bij renovatieprojecten. Deze methode staat bekend om zijn strakke uitstraling en duurzaamheid, en biedt een veelzijdige oplossing voor plafondafwerking.

Voordelen van Spackspuitwerk op het Plafond

  1. Esthetisch aantrekkelijk: Spackspuitwerk levert een egaal en strak oppervlak op dat bijdraagt aan een moderne en verzorgde uitstraling van de ruimte.
  2. Personalisatie: Door de variatie in korrelgroottes en de uitgebreide kleurkeuzes kan spackspuitwerk gemakkelijk worden aangepast aan de persoonlijke voorkeur en het interieurontwerp.
  3. Duurzaamheid: Een spackplafond is kras- en stootvast, wat het een langdurige afwerkingsoplossing maakt. Het is ook vochtbestendig, waardoor het geschikt is voor gebruik in diverse ruimtes, inclusief badkamers.
  4. Voordelig: In vergelijking met andere afwerkingstechnieken is spackspuiten relatief voordelig, vooral omdat het snel en efficiënt kan worden aangebracht.

Werkwijze spackspuitwerk

Spackspuiten is een techniek waarbij onder hoge druk een mengsel van kunststof gebonden pleister op muren en plafonds wordt aangebracht. Deze methode vereist een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering door professionals om een strak en egaal resultaat te bereiken. Hieronder beschrijven we de typische werkwijze van spackspuitwerk stap voor stap.

  1. Voorbereiding van de ondergrond: Eerst wordt de ondergrond zorgvuldig voorbereid. Dit houdt in dat deze schoon, droog, vetvrij en stabiel moet zijn. Eventuele oneffenheden worden weggewerkt, en gaten of scheuren worden opgevuld. Bij nieuwe ondergronden wordt vaak een primer aangebracht om een optimale hechting te waarborgen.
  2. Afbakenen van het werkgebied: Om te voorkomen dat de spack vernevelt op plaatsen waar het niet gewenst is, worden ramen, deuren, vloeren, en meubilair afgedekt met folie of ander beschermend materiaal.
  3. Mengen van de spack: De spack, bestaande uit een mengsel van kunststof en pleister, wordt klaargemaakt. Dit gebeurt vaak ter plaatse om de juiste consistentie en kleur te kunnen garanderen. De korrelgrootte kan aangepast worden aan de wensen van de klant.
  4. Aanbrengen van de spacklaag: Met behulp van een spackspuitmachine wordt de spack onder hoge druk gelijkmatig over de ondergrond gespoten. Er wordt meestal begonnen met een dunne laag als basis. Na het drogen van deze laag kan een tweede, dikkere laag aangebracht worden voor de gewenste afwerking en structuur.
  5. Afwerking: Nadat de spack is aangebracht, moet het materiaal drogen. De droogtijd is afhankelijk van de dikte van de spacklaag en de omstandigheden in de ruimte, zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Eenmaal droog, biedt het een duurzaam, kras- en stootbestendig oppervlak.
  6. Opruimen: Na het spackspuiten wordt het afdekmateriaal zorgvuldig verwijderd en wordt de ruimte schoongemaakt. Zo blijft een strak en professioneel afgewerkt oppervlak over.

Wat zijn de kosten van spackspuitwerk per m2?

Spackspuiten is de voordeligste vorm van stucwerk doordat het machinaal wordt aangebracht. Gemiddeld gezien liggen de prijzen tussen de € 5 en € 11 per m2. Hieronder zie je de gemiddelde kosten van spackspuitwerk op je plafond of muur.

DienstGemiddelde prijs per m2 incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk wit€ 5 – € 9
Spackspuitwerk kleur€ 7 – € 11
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Een voorbeeld van het resultaat van spackspuiten van dichtbij

Prijsvoorbeelden spackspuiten

In de prijzentabel zie je de gemiddelde kosten voor spackspuitwerk per m2, maar wat betekent dit voor de totaalprijs? Ontdek het met de volgende handige prijsvoorbeelden van spackspuitwerk op je plafond of wand.

Voordelige optie

Wil je op de meest voordelige manier laten spackspuiten? Kies er dan voor om de muur in de basiskleur wit te laten spuiten en zelf wat voorbereidende taken te doen zoals het afplakken van de vloer. Wil je bijvoorbeeld spackspuitwerk laten aanbrengen in een ruimte van 30 m2, dan betaal je gemiddeld € 180.

Gemiddeld

Wil je liever een andere kleur dan wit? De meeste stukadoors hanteren voor spackspuitwerk in een andere kleur een toeslag van € 2 per m2. Wil je een ruimte van bijvoorbeeld 50 m2 laten spackspuiten Dan betaal je gemiddeld € 400.

Meest luxe optie

Voor de meest luxe optie laat je het spack in een kleur spuiten en laat je het maskeren en demaskeren aan een stukadoor over. Als je spackspuitwerk op het plafond en de wanden in een woonkamer van 50 m2 laat aanbrengen, dan kom je dan gemiddeld op een bedrag uit van € 900.

Prijsopbouw spackspuiten

Kostenoverzicht spackspuitwerk

Welke keuzes bepalen de spackspuitwerk kosten?

Spackspuitwerk kent verschillende voor en nadelen. Eén van de belangrijkste voordelen van dit type stucwerk is de lage prijs. Wil je deze prijs zo laag mogelijk houden, bekijk dan hieronder welke keuzes de spackspuitwerk kosten beïnvloeden.

Keuze 1: In welke kleur spackspuiten?

Spack wordt standaard in wit gespoten, maar je hebt ook de mogelijkheid om voor een andere kleur te gaan. Als je de muur in een andere kleur dan wit wilt, wordt het aangeraden om dit gelijk te laten doen omdat het spackspuitwerk dan door-en-door gekleurd is waardoor beschadigingen minder snel opvallen. De meeste stukadoors berekenen een kleurtoeslag van € 2 per m2. Spackspuiten in kleur kost gemiddeld tussen de € 7 en € 9 per m2 en spackspuiten in wit kost gemiddeld tussen de € 5 en € 7 per m2.

keuze 2: spackspuiten zelf doen of uitbesteden aan een stukadoor?

Wil je besparen op het stucwerk en zit je er aan te denken om het spackspuiten daarom zelf te doen? Hou er dan wel rekening mee dat je voor spackspuitwerk bepaalde materialen en vaardigheden nodig hebt. Spackspuiten wordt machinaal gedaan, dus je hebt er een spuitmachine, compressor, slangen en een spuitpistool voor nodig. Een stukadoor heeft al deze materialen en daarnaast ook de kennis en ervaring om je de beste kwaliteit te leveren. Je kijkt er tenslotte toch iedere dag tegenaan.

Keuze 3: Zelf maskeren en demaskeren of uitbesteden?

Als je het spackspuitwerk gaat uitbesteden, maar zelf wilt meehelpen, dan zijn maskeren en demaskeren zaken die je makkelijk zelf kunt oppakken om te besparen op je stucwerk. Maskeren is het afplakken van de vloer en andere zaken in huis. Demaskeren is het opruimen en afvoeren van afval. Als je het maskeren en demaskeren door een stukadoor laat uitvoeren zijn de kosten van het spackspuitwerk gemiddeld tussen de € 7 en € 9 per m2. Als je het zelf doet kost het spackspuiten tussen de € 5 en € 9 per m2.

Keuze 4: Extra opties

De onderstaande extra opties zijn niet voor elk project noodzakelijk, maar het is wel handig om te bekijken of ze voor jouw project nodig zijn.

FactorenGemiddelde prijs, incl. btwWanneer?
Dunne laag onder Spack aanbrengen€ 12 – € 20 per 2mHeeft jouw muur oneffenheden en gaten? Dan moet er eerst een dunne laag gips aangebracht worden zodat de muur egaal is voordat de spachtelputz aangebracht wordt.
Starttarief€ 290 – € 320Als het oppervlakte dat gestuct moet worden erg klein is wordt er vaak een starttarief ingesteld. Een starttarief wordt meestal gerekend bij oppervlaktes onder de 30 m2. De prijs is exclusief materiaal.

Offertes spackspuiten aanvragen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van spackspuiten voor jouw project? Via Homedeal kom je in contact met vakspecialisten bij jou in de buurt. Vraag gratis en vrijblijvend stukadoor offertes aan en vergelijk de kosten en mogelijkheden van elke expert. Zo bepaal je welke vakspecialist het best past bij jou project en zijn de prijzen altijd duidelijk vooraf.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat is spackspuitwerk?

Spackspuitwerk is een populaire methode voor het afwerken van muren en plafonds, waarbij gebruik wordt gemaakt van een spuittechniek om een fijne, kunststof gebonden pleisterlaag aan te brengen. Deze techniek biedt een efficiënte manier om snel een egale en strakke afwerking te bereiken. Spack kan in verschillende korrelgroottes en kleuren worden aangebracht, waardoor het aanpasbaar is aan diverse stijlvoorkeuren en interieurdesigns. Het eindresultaat is een duurzaam, kras- en stootvast oppervlak dat ook vochtbestendig is, wat spackspuitwerk geschikt maakt voor bijna elke ruimte in huis, van de woonkamer tot de badkamer.

Wat kost spackspuitwerk per m2?

De kosten voor spackspuitwerk kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van de ondergrond, de gewenste korrelgrootte, kleur, en of er speciale voorbereidingen nodig zijn. Gemiddeld liggen de prijzen voor spackspuitwerk tussen de €5 en €11 per vierkante meter. Deze prijs is inclusief materiaal en arbeid, maar exclusief eventuele voorbereidende werkzaamheden zoals het aanbrengen van een primer of het egaliseren van de ondergrond. Voor een nauwkeurige kostenindicatie is het aan te raden om een offerte aan te vragen, zodat de vakspecialist rekening kan houden de specifieke eisen en omstandigheden van jouw project en een offerte op maat kan leveren.

Homedeal bespaartips

Lager btw-tarief

Is jouw huis ouder dan 2 jaar? Dan geldt er voor jou momenteel een lager btw-tarief. Je betaald maar 6% btw in plaats van 21%. Laat je bijvoorbeeld 50 m2 aan muuroppervlak voorzien van spackspuitwerk in kleur dan betaal je over de € 400 niet € 84 aan btw maar € 24.

Doe zelf voorbereidend werk

Door werk uit handen te nemen van de stukadoor kan je tot wel € 2 per m² besparen. Heb je bijvoorbeeld een project van 30 m², dan bespaar je al € 60. Het afplakken van muren en naderhand opruimen zijn voorbeelden van zaken die je zelf kan doen.

Laat al het spackspuitwerk in één keer doen

Hoe groter het oppervlak dat de stukadoor mag voorzien van spackspuitwerk, hoe goedkoper de prijs per m². Overweeg je om meerdere plekken in je huis te laten stucen? Laat het dan allemaal in één keer doen. Daarnaast bespaar je ook op eenmalige kosten zoals voorrijkosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden