Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Spackspuiten

Spackspuiten

Minimale kosten
€ 450
Gemiddelde kosten
€ 1.200
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 985 - € 1.415

Spackspuiten is de voordeligste vorm van stucwerk. Met spackspuitwerk kan je jouw plafond of muren op een goedkope, maar mooie manier afwerken. Dit kan je ook nog eens laten doen in alle mogelijke kleuren. Lees hier alles over de kosten van spackspuitwerk per m2 en de mogelijkheden.

Wat zijn de kosten van spackspuitwerk per m2?

Spackspuiten is de voordeligste vorm van stucwerk doordat het machinaal wordt aangebracht. Gemiddeld gezien liggen de prijzen tussen de € 5 en € 11 per m2. Hieronder zie je de gemiddelde kosten van spackspuitwerk op je plafond of muur.

DienstGemiddelde prijs per m2 incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk wit€ 5 – € 9
Spackspuitwerk kleur€ 7 – € 11
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
spackspuiten

Prijsvoorbeelden spackspuiten

In de prijzentabel zie je de gemiddelde kosten voor spackspuitwerk per m2, maar wat betekent dit voor de totaalprijs? Ontdek het met de volgende handige prijsvoorbeelden van spackspuitwerk op je plafond of wand.

Voordelige optie

Wil je op de meest voordelige manier laten spackspuiten? Kies er dan voor om de muur in de basiskleur wit te laten spuiten en zelf wat voorbereidende taken te doen zoals het afplakken van de vloer. Wil je bijvoorbeeld spackspuitwerk laten aanbrengen in een ruimte van 30 m2, dan betaal je gemiddeld € 180.

Gemiddeld

Wil je liever een andere kleur dan wit? De meeste stukadoors hanteren voor spackspuitwerk in een andere kleur een toeslag van € 2 per m2. Wil je een ruimte van bijvoorbeeld 50 m2 laten spackspuiten Dan betaal je gemiddeld € 400.

Meest luxe optie

Voor de meest luxe optie laat je het spack in een kleur spuiten en laat je het maskeren en demaskeren aan een stukadoor over. Als je spackspuitwerk op het plafond en de wanden in een woonkamer van 50 m2 laat aanbrengen, dan kom je dan gemiddeld op een bedrag uit van € 900.

Prijsopbouw spackspuiten

Kostenoverzicht Spackspuitwerk kosten

Welke keuzes bepalen de spackspuitwerk kosten?

Spackspuitwerk kent verschillende voor en nadelen. Eén van de belangrijkste voordelen van dit type stucwerk is de lage prijs. Wil je deze prijs zo laag mogelijk houden, bekijk dan hieronder welke keuzes de spackspuitwerk kosten beïnvloeden.

Keuze 1: In welke kleur spackspuiten?

Spack wordt standaard in wit gespoten, maar je hebt ook de mogelijkheid om voor een andere kleur te gaan. Als je de muur in een andere kleur dan wit wilt, wordt het aangeraden om dit gelijk te laten doen omdat het spackspuitwerk dan door-en-door gekleurd is waardoor beschadigingen minder snel opvallen. De meeste stukadoors berekenen een kleurtoeslag van € 2 per m2. Spackspuiten in kleur kost gemiddeld tussen de € 7 en € 9 per m2 en spackspuiten in wit kost gemiddeld tussen de € 5 en € 7 per m2.

keuze 2: spackspuiten zelf doen of uitbesteden aan een stukadoor?

Wil je besparen op het stucwerk en zit je er aan te denken om het spackspuiten daarom zelf te doen? Hou er dan wel rekening mee dat je voor spackspuitwerk bepaalde materialen en vaardigheden nodig hebt. Spackspuiten wordt machinaal gedaan, dus je hebt er een spuitmachine, compressor, slangen en een spuitpistool voor nodig. Een stukadoor heeft al deze materialen en daarnaast ook de kennis en ervaring om je de beste kwaliteit te leveren. Je kijkt er tenslotte toch iedere dag tegenaan.

Keuze 3: Zelf maskeren en demaskeren of uitbesteden?

Als je het spackspuitwerk gaat uitbesteden, maar zelf wilt meehelpen, dan zijn maskeren en demaskeren zaken die je makkelijk zelf kunt oppakken om te besparen op je stucwerk. Maskeren is het afplakken van de vloer en andere zaken in huis. Demaskeren is het opruimen en afvoeren van afval. Als je het maskeren en demaskeren door een stukadoor laat uitvoeren zijn de kosten van het spackspuitwerk gemiddeld tussen de € 7 en € 9 per m2. Als je het zelf doet kost het spackspuiten tussen de € 5 en € 9 per m2.

Keuze 4: Extra opties

De onderstaande extra opties zijn niet voor elk project noodzakelijk, maar het is wel handig om te bekijken of ze voor jouw project nodig zijn.

FactorenGemiddelde prijs, incl. btwWanneer?
Dunne laag onder Spack aanbrengen€ 12 – € 20 per 2mHeeft jouw muur oneffenheden en gaten? Dan moet er eerst een dunne laag gips aangebracht worden zodat de muur egaal is voordat de spachtelputz aangebracht wordt.
Starttarief€ 290 – € 320Als het oppervlakte dat gestuct moet worden erg klein is wordt er vaak een starttarief ingesteld. Een starttarief wordt meestal gerekend bij oppervlaktes onder de 30 m2. De prijs is exclusief materiaal.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Lager btw-tarief

Is jouw huis ouder dan 2 jaar? Dan geldt er voor jou momenteel een lager btw-tarief. Je betaald maar 6% btw in plaats van 21%. Laat je bijvoorbeeld 50 m2 aan muuroppervlak voorzien van spackspuitwerk in kleur dan betaal je over de € 400 niet € 84 aan btw maar € 24.

Doe zelf voorbereidend werk

Door werk uit handen te nemen van de stukadoor kan je tot wel € 2 per m² besparen. Heb je bijvoorbeeld een project van 30 m², dan bespaar je al € 60. Het afplakken van muren en naderhand opruimen zijn voorbeelden van zaken die je zelf kan doen.

Laat al het spackspuitwerk in één keer doen

Hoe groter het oppervlak dat de stukadoor mag voorzien van spackspuitwerk, hoe goedkoper de prijs per m². Overweeg je om meerdere plekken in je huis te laten stucen? Laat het dan allemaal in één keer doen. Daarnaast bespaar je ook op eenmalige kosten zoals voorrijkosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden