Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Alles wat je moet weten over: de spackspuitwerk voor en nadelen

Alles wat je moet weten over: de spackspuitwerk voor en nadelen

Overweeg je om spackspuitwerk op je muren of plafonds aan te brengen en ben je benieuwd naar de spackspuitwerk voor en nadelen? Afhankelijk van jouw specifieke wensen en behoeften kan spackspuitwerk wel of niet de juiste keuze zijn. Wil je weten waar je rekening mee moet houden? Wij vertellen je over spackspuitwerk en de voor- en nadelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Spackspuitwerk voor en nadelen

Als je overweegt om spackspuitwerk aan te laten brengen op je muren of plafonds is het handig als je van tevoren de voor- en nadelen van dit materiaal tegen elkaar afweegt. Hieronder worden de belangrijkste plus en min punten van spackspuitwerk toegelicht.

Voordelen

Heb je het over spackspuitwerk en de voor en nadelen, dan wegen voor veel mensen de voordelen het zwaarste. Waarom? Dat leggen we je uit.

Het is erg snel

Soms ben je op zoek naar een afwerkingsmethode die heel snel is. Geen stukadoor die dagen in de weer is om je muren netjes af te werken, maar juist een vakspecialist die het project binnen een paar uur klaart. Wat dat betreft zit je goed met spackspuitwerk. Doordat de pleister machinaal op de muren wordt gespoten, gaat het proces heel snel. Houd daar dus rekening mee wanneer je alle spackspuitwerk voor en nadelen naast elkaar legt.

Het is relatief goedkoop

Een groot pluspunt van spackspuitwerk is dat deze methode heel goedkoop is. Spackspuitwerk bestaat uit pleister, een relatief goedkoop materiaal. Doordat het proces zo snel is, betaal je bovendien weinig aan arbeidskosten. Spackspuitwerk heeft voor- en nadelen, maar de lage prijs maakt deze methode bijzonder aantrekkelijk.

Je kiest uit verschillende kleuren

Het is niet altijd makkelijk om spackspuitwerk te personaliseren, wat je zult merken wanneer je alle spackspuitwerk voor en nadelen hebt bekeken. Op het gebied van kleur heb je gelukkig wel genoeg opties. Het is namelijk mogelijk om dit pleisterwerk in iedere denkbare kleur aan te brengen. Je bent dus niet beperkt tot wit of crème. Wil je een accentmuur in een opvallende kleur maken? Ook dat kan met spackspuitwerk.

Het is geschikt voor vochtige ruimtes

De meeste mensen kiezen ervoor om hun woonkamer of slaapkamer met spackspuitwerk af te werken. Wist je dat dit materiaal ook geschikt is in natte ruimtes? Zo is het een goede keuze voor de afwerking van je badkamerplafond. Je hoeft je geen zorgen te maken over schade door damp of water. Het is ook niet nodig om het spackspuitwerk te behandelen met een beschermende laag. Dat is dus goed om te weten wanneer je verschillende spackspuitwerk voor- en nadelen naast elkaar legt.

Spackspuitwerk voor en nadelen

Nadelen

Spackspuitwerk heeft voor en nadelen. Het is goed om te weten wat de nadelen zijn, want misschien past deze afwerkingstechniek niet bij jouw woning. Daarom leggen wij de belangrijkste uit, zodat je kunt inschatten of je een goede keuze maakt.

Je moet alles afplakken

Hier zie je hoe de verschillende spackspuitwerk voor- en nadelen samenkomen: deze techniek is snel omdat het pleisterwerk met een machine wordt aangebracht. Dat maakt het helaas ook een rommelige methode. Daarom wil je vooraf alles afplakken, van de vloer tot meubels die niet aan de kant kunnen. Wil je op de kosten voor het spackspuitwerk besparen? Doe dit afplakwerk dan zelf, zodat je minder arbeidskosten betaalt.

Decoratieve patronen zijn niet mogelijk

Bij veel pleistermethoden is het mogelijk om patronen in het pleisterwerk aan te brengen. Mooie waaiers, beton ciré of achtjes: ze zorgen voor een luxe finish. Bij spackspuitwerk is deze optie er niet. De vakspecialist spuit het pleisterwerk op je muur en laat het vervolgens drogen. Je hebt enkel iets te zeggen over de grofheid van de korrel. Ga je de spackspuitwerk voor en nadelen dus naast elkaar leggen, denk dan na over welke afwerking je mooi vindt in jouw huis.

Reparaties zijn lastig

Er kan altijd een ongelukje gebeuren. Een zwaar meubelstuk breekt een stukje spackspuitwerk af of het pleisterwerk scheurt door de jaren heen. Spackspuitwerk heeft voor en nadelen, met lastige reparaties als een van de belangrijkste minpunten. Dit komt door de grove structuur van het pleisterwerk. Een stukadoor kan, in tegenstelling tot andere soorten stucwerk, niet zomaar een klein plekje pleisterwerk bijwerken. Wil je je muur repareren? Dan moet je eigenlijk het spuitwerk helemaal opnieuw aan laten brengen.

Een gladde finish is niet mogelijk

We zijn aangekomen bij het laatste punt van alle spackspuitwerk voor en nadelen: spackspuitwerk is nooit glad. De aard van dit materiaal zorgt voor een korrelige finish. Je kunt wel kiezen uit grove of fijne korrels, maar je muur zal nooit helemaal glad zijn. Het is soms mogelijk om de muur te schuren, maar ook dan is het lastig om echt een egale finish te krijgen. Het overschilderen en behangen van dit materiaal is dus ook lastig. Het is aan jou om alle spackspuitwerk voor en nadelen naast elkaar te leggen, zodat je ontdekt hoe dit minpunt opweegt tegen alle pluspunten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden