Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Beton cire vloer

Beton cire vloer

Een beton cire vloer is een moderne en duurzame keuze voor je interieur. In dit artikel gaan we dieper in op de voor- en nadelen, geschikte ondervloeren en de mogelijke toepassingen zoals een beton cire vloer in de badkamer.

Wat is een beton cire vloer?

Beton cire wordt gemaakt van betonstuc en wordt gezien als degelijk en betaalbaar alternatief voor gevlinderd beton. Betonstuc is een techniek die al eeuwen oud is. Doel van betonstuc is het geven van een mooiere uitstraling aan het beton. In de loop der jaren is betonstuc steeds verder doorontwikkeld.

Tegenwoordig is het een dunne, strakke stuclaag die op diverse oppervlaktes aangebracht kan worden. Beton cire op de vloer bestaat uit hars, cement en kleurpigment.

Door de toevoeging van kleurstoffen kan het beton cire elke gewenste kleur en uitstraling krijgen. Hierdoor is beton cire geschikt om iedere denkbare ruimte een strakke en moderne uitstraling te geven.

Beton cire vloer

Wat zijn de kosten van beton cire op de vloer?

De kosten van een beton cire vloer worden normaliter uitgedrukt per m2. Gemiddeld gezien ligt de beton cire prijs tussen de € 100 en € 190 per m2. Daarbij is de prijs per m2 vaak lager op het moment dat een groter oppervlak bedekt wordt met beton cire. Een beton cire vloer in de badkamer is vaak relatief gezien duurder: niet alleen is het oppervlak beperkt, daarnaast zijn er vaak ook diverse hoekjes en nissen in een badkamer.

ProjectGemiddelde prijzen (incl. arbeid, btw en materiaal)
Beton cire vloer€ 100 - € 190 per m²
Stukadoor uurtarief€ 35 - € 50 per uur
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Welke ondervloeren zijn er geschikt?

Overweeg je beton cire voor je vloer? Goede keuze! Voordat je deze vloer laat leggen is het belangrijk om het over de ondervloer te hebben.

Het fijne aan beton cire is dat het op verschillende soorten ondervloeren kan worden aangebracht. Maar let op, de vloer moet wel egaal zijn. Cement- en betonvloeren zijn vaak de beste keuzes, maar anhydriet is vaak ook een optie.

Heb je tegels? Dat kan ook werken, maar er zijn een paar voorwaarden. Zorg ervoor dat geen enkele tegel losligt, dat de voegen goed gevuld zijn en dat je een kwalitatieve primer gebruikt voordat je het beton cire aanbrengt. Op houten vloeren is het helaas niet mogelijk om beton cire aan te brengen.

Dus, voordat je je stort op die stijlvolle nieuwe vloer, zorg ervoor dat je ondervloer klaar is voor de transformatie.

De voor- en nadelen van beton cire op de vloer

Aan vloeren van beton cire zijn diverse voor- en nadelen verbonden:

Voordelen

Bekijk hieronder de belangrijkste voordelen:

  • Waterdicht: beton cire is 100% waterdicht, waardoor het ook geschikt is als vloerbedekking in vochtige ruimtes zoals wc en badkamer.
  • Combineren met vloerverwarming: je kan beton cire over vloerverwarming heen plaatsen. Je loopt hierbij niet het risico op barsten en scheuren.
  • Strak uiterlijk: de vloer heeft een moderne, strakke uitstraling
  • Naadloos: doordat de vloer geen naden bevat, is deze zeer gemakkelijk in het onderhoud.
  • Sterk: de vloer is zeer sterk en slijtvast. Hierdoor kan je lange tijd van jouw strakke vloer genieten

Nadelen

Ondanks de vele voordelen zijn er ook een paar nadelen aan dit type stucwerk.

  • Arbeidsintensief: het plaatsen van de vloer is arbeidsintensief. Hierdoor is de prijs per m2 hoger dan bij andere stucsoorten en ook in vergelijking tot andere gietvloeren.
  • Aanbrengen duurt lang: heb je haast om een nieuwe woning te betrekken? Of wil je direct van je nieuwe vloer genieten? Dan is beton cire niet de beste optie. Het wordt namelijk in meerdere lagen aangebracht. Hierdoor duurt het vaak minimaal een week voordat de vloer gereed is.

Beton cire vloer in de badkamer

Een beton cire vloer in de badkamer is zeker mogelijk. Sterker nog: beton cire is zeer geschikt in de badkamer. Beton cire is namelijk watervast als je de laatste laag van de vloer laat impregneren en van een speciale coating voorziet. Doe je dit niet? Dan is de vloer niet watervast en ook niet geschikt als vloerbedekking de badkamer.

Onderhouden en reinigen van de vloer

Heb je eenmaal besloten om een vloer van beton cire aan te schaffen, dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat en mooi blijft.

Het is dan ook van groot belang dat je jouw vloer goed schoonmaakt. Dit doe je door regelmatig te stofzuigen en te dweilen. Doe dit beide minimaal een keer per week.

Bij het periodiek onderhoud hoort ook het jaarlijks behandelen van de vloer met een speciaal schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld Lecol Clean.

Daarnaast kan het goed zijn om de vloer eens in de circa vijf jaar in de lak te zetten. Dit is echter afhankelijk van de intensiteit waarmee de vloer gebruikt wordt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Kan beton cire op vloer?

Beton cire kan zeker op de vloer. Sterker nog: Het kan ook aangebracht worden op (douche)wanden, aanrechtbladen en trappen.

Hoe lang blijft beton cire mooi?

Beton cire blijft zeer lang mooi en gaat, mits goed onderhouden, jarenlang mee. In het beton cire kunnen door het gebruik krassen en deuken ontstaan. Dit gaat ten koste van de uitstraling, maar het zal desondanks in de praktijk jaren duren voordat de vloer minder mooi wordt.

Wat kost een beton cire vloer?

De kosten van beton cire hangen af van een aantal factoren. Zo is de prijs per m² lager op het moment dat het oppervlak van de ruimte groter is. Ook daalt de prijs als je niet te maken hebt met lastige hoekjes. Gemiddeld genomen moet je rekening houden met kosten tussen de € 100 en € 190 per m².

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden