Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Stukadoor gezocht

Stukadoor gezocht

Stukadoor gezocht om je woning eens fijn onder handen te nemen? Door een ervaren stukadoorsbedrijf in te schakelen geniet je snel van mooi afgewerkte muren en plafonds, de perfecte basis voor letterlijk ieder interieurstijl. Homedeal geeft je onafhankelijke informatie over de prijzen en tips voor het vinden van de beste stukadoor.

Tips voor het zoeken naar een geschikte stukadoor

Mooie, strakke muren zijn de finishing touch voor iedere woning. We geven je 3 tips voor het zoeken naar een stukadoorsbedrijf die je de beste kwaliteit voor de scherpste prijs biedt.

 1. Vraag naar de garantievoorwaarden:
  Stukadoor gezocht? Informeer dan naar de garantievoorwaarden. Gemiddeld wordt er 5 jaar garantie geboden op stucwerk binnenshuis en 3 jaar op buiten stucwerk.
 2. Zoek naar keurmerken:
  Informeer of het stukadoorsbedrijf in het bezit is van keurmerken. Ze moeten aan strenge eisen voldoen op het gebied van vakkennis, kwaliteit en garantie om in aanmerking te komen voor een keurmerk. 2 belangrijke keurmerken zijn:
  • NOA-Afbouwgarantie: dit keurmerk verzekert consumenten van hoge kwaliteit stucwerk. Het stucwerk scheurt niet (tenzij dit wordt veroorzaakt door werking van de ondergrond) en gebreken worden kosteloos verholpen.
  • Afbouwkeur: bij een stukadoorsbedrijf met het abouwkeur keurmerk mag je ervan uitgaan dat ze gegarandeerd up-to-date kennis hebben en het bedrijf marktconforme prijzen hanteert.
 3. Profiteer van lage btw:
  Wist je dat als je woning ouder dan 2 jaar is je slechts 9% btw hoeft te betalen in plaats van 21%? Het lage btw-tarief geldt voor de materiaalkosten én de arbeidskosten van de stukadoor. Is je woning pas 22 maanden oud en wil je graag stucen? Wacht dan 2 maandjes met stucen en bespaar op de kosten.
Stukadoor gezocht

Voordelen: inschakelen van een stukadoorsbedrijf

Je hebt een stukadoor gezocht omdat je een mooie strakke wand en/of plafond wilt, maar wat zijn de specifieke voordelen van het uitbesteden van dit project aan een stukadoorsbedrijf?

 • Persoonlijk advies: Bovenstaand las je al wat de verschillen zijn tussen enkele type stucwerken, maar de informatie die je leest is niet gericht op je persoonlijke situatie en eventuele speciale wensen die je hebt. Het is verstandig om hulp in te roepen van een stukadoor. Een stukadoor bekijkt de stijl van je woning en de staat van de muur, bespreekt je wensen en voorziet je vervolgens van persoonlijk en professioneel advies.
 • Kwaliteit gegarandeerd: Je moet het laten stucen van je woning zien als een investering. Het laatste wat je wilt is stucwerk dat binnen een jaar tijd loslaat of andere beschadigingen vertoont. Laat het stucwerk meteen goed uitvoeren door een professionele stukadoor en voorkom zo dubbele kosten. Stucen is vakwerk en absoluut geen eenvoudig project voor de doorsnee doe-het-zelver.
 • Bespaar tijd én rommel: Het stucen van je woning kost tijd. En zeg zelf, tijd is kostbaar. Gebruik je vrije tijd voor leuke dingen en laat een stukadoor je uit de brand helpen. Dankzij zijn jarenlange ervaring is het project binnen een mum van tijd voor elkaar. Doordat de stukadoor eventueel afval graag voor je meeneemt blijf jij zonder zorgen over.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Verschillende soorten stucwerk

Heb je al eens eerder naar een stukadoor gezocht? Dan heb je vast gezien dat de prijs afhankelijk is van het type stucwerk. Onderstaand lees je wat de verschillende type stucwerken inhouden.

 • Spackspuitwerk: Spackspuitwerk is de meest voordelige vorm van stucwerk. Dit type stucwerk heeft de lage prijs te danken aan de werkwijze. De stukadoor brengt spackspuitwerk met een spuitmachine aan en werkt hierdoor bijzonder efficiënt. Laat spackspuitwerk direct in een kleur naar wens aanbrengen. Met dit type stucwerk worden je muren of plafonds van een lichte korrelstructuur voorzien.
 • Sierpleister: Sierpleister is een meer decoratieve afwerking voor je muren en plafonds. Er zijn diverse soorten die ieder voor een andere stuctuur op de muur zorgen. De stukadoor brengt de sierpleister meteen aan in de door jou gewenste kleur, zodat je niet hoeft te schilderen. Sierpleister is een verzamelnaam voor een divers aantal sierpleisters, voorbeelden zijn: spachtelputz, rustiekpleister en marmorpleister.
 • Raap- en pleisterwerk: Stukadoor gezocht om een muur volledig egaal te maken zodat je kunt behangen of verven? Kies dan voor raap- of pleisterwerk. Met raap- of pleisterwerk maakt een stukadoor een ruwe of ongelijke ondergrond vlak en glad. Bij raapwerk brengt de stukadoor een laag gips aan van tussen de 7 millimeter en 5 centimeter dik. Als de stukadoor een dunnere laag aanbrengt spreken we van pleisterwerk.

Bovenstaande soorten stucwerk zijn de meest voorkomende soorten stucwerk. Ook meer speciale vormen van stucwerk voert een stukadoorsbedrijf echter met liefde voor je uit en worden steeds populairder. Denk bijvoorbeeld aan: Beton Ciré, tadelakt, leemstuc, microcement en microbeton.

Voordelige stukadoor gezocht: de kosten

In je zoektocht naar een stukadoorsbedrijf is de prijs natuurlijk een belangrijk onderdeel. Het uurloon van een stukadoor is gemiddeld € 45 per uur. Een stukadoor kan daarnaast ook een prijs per m² hanteren. De stukadoor prijs is voor het grootste gedeelte afhankelijk van het soort stucwerk waar je je muren mee wilt verrijken. In onderstaand overzicht zie je de prijzen van verschillende soorten stucwerk.

Type stucwerkGemiddelde prijzen per m2 stucen,
incl. materiaal, loonkosten
Spackspuitwerk€ 5 – € 11
Behangklaar stucen€ 8 – € 15
Sausklaar stucen€ 9 – € 23
Sierpleister€ 12 – € 23
Plafond stucen€ 5 – € 23

Vraag stukadoor offertes aan

Het zoeken en vinden van een geschikte stukadoor kan een tijdrovende klus zijn. Bij Homedeal vraag je gratis en vrijblijvend stukadoor offertes aan. Je komt in contact met stukadoors bij jou in de buurt en kunt zo meerdere offertes vergelijken. Vraag direct online offertes aan.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden