Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Spachtelputz prijzen

Spachtelputz prijzen

Minimale kosten
€ 900
Gemiddelde kosten
€ 1.800
Maximale kosten
€ 5.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.475 - € 2.125

Spachtelputz is momenteel erg populair en wordt veel in moderne woningen toegepast. Vaak wordt het aangebracht op wanden of plafonds, maar je kunt spachtelputz ook op je buitenmuur aanbrengen. Wil je je huis laten stucen met sierpleister en ben je benieuwd naar de prijzen van spachtelputz? Homedeal geeft je een overzicht van de spachtelputz kosten per m2 en de mogelijkheden.

Wat kost spachtelputz per m2?

De spachtelputz prijzen variëren van € 10 tot € 20 per m2 voor de wanden en van € 15 tot € 25 per m2 voor het plafond, inclusief aanbrengen door een stukadoor. Deze stuc wordt vaak gekozen voor wanden en plafonds, maar je kunt spachtelputz ook op je buitenmuur aanbrengen. Zie onderstaand kostenoverzicht welke spachtelputz prijzen gelden voor jouw project.

Spachtelputz toepassingenGemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, arbeid en btw)
Wanden€ 10 – € 20
Plafond€ 15 – € 25
Buitenmuur€ 20 – € 30
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Spachtelputz

Wat is spachtelputz?

Als je op zoek bent naar een duurzame en stijlvolle afwerking voor je muren, dan is spachtelputz een optie die je zeker moet overwegen. Deze sierpleister is gemaakt van kunststof en kenmerkt zich door een regelmatige korrelstructuur. Het mooie aan deze stucsoort is dat je zelf de dikte van de korrel kunt kiezen, waardoor je de afwerking zo grof of fijn kunt maken als je zelf wilt.

Maar wat als er na verloop van tijd kleine beschadigingen optreden? Geen zorgen, een spachtelputz reparatie is goed zelf te doen. Ook het reinigen van spachtelputz is een project die je zelf kunt aanpakken om je muren fris en schoon te houden. Wil je een totaal andere uitstraling? Spachtelputz verwijderen behoort ook tot de mogelijkheden.

Het is een veelzijdige keuze die niet alleen binnenshuis, maar ook voor je buitenmuur geschikt is. Dus of je nu een moderne uitstraling wilt of juist een meer traditionele look, met deze sierpleister zit je altijd goed.

Prijsvoorbeelden

Nu je weet wat spachtelputz kost per m2 is het ook fijn om de totale kosten van een project te zien. Bekijk de spachtelputz prijzen van drie veelvoorkomende projecten.

Meest voordelige optie

De prijs van het laten aanbrengen van spachtelputz is het laagst als de stukadoor de wanden stuukt. Voor een oppervlak van 30 m2 aan wanden betaal je gemiddeld € 360 tot € 690.

Gemiddelde optie

Het laten aanbrengen van spachtelputz op een plafond is iets duurder omdat het een lastigere plek is. Voor een plafond van 30 m2 betaal je gemiddeld € 510 tot € 840.

Stukadoor per uur

Je hebt ook de mogelijkheid om een stukadoor per uur in te huren, dit doe je bijvoorbeeld bij kleinere projecten. Een stukadoor kost tussen de € 35 en € 55 per uur. Bij grote projecten is het lastig in te schatten hoe lang het project gaat duren, waardoor je niet precies weet wat je aan het eind moet betalen. Dan is het handiger om voor een prijs per m2 te kiezen.

Hoe ziet de prijsopbouw van spachtelputz eruit?

De prijzen van het laten aanbrengen van spachtelputz zijn als volgt opgebouwd:

Kostenoverzicht spachtelputz prijzen

Welke keuzes bepalen de spachtelputz prijzen?

Hoe hoog de prijs is voor het laten aanbrengen van spachtelputz in jouw situatie is afhankelijk van jouw antwoord op de volgende 4 keuzes.

Keuze 1: Waar wil je spachtelputz op laten aanbrengen?

Naast het prijsverschil in het laten aanbrengen van spachtelputz op je wand, plafond of buitenmuur wordt de prijs ook bepaald door moeilijk te bereiken plekken. Moet de stukadoor bijvoorbeeld spachtelputz aanbrengen op ronde of scheve wanden? Dan gaat de prijs per m2 omhoog.

Gemiddeld kost het aanbrengen op wanden tussen de € 10 en € 20 per m2. Heb je een lastige plek dat gestuct moet worden? Reken er dan op dat de prijs meer richting de € 15 tot € 25 per m2 zit. Als je spachtelputz op de buitenmuur wilt laten aanbrengen betaal je gemiddeld € 20 – € 30 per m2.

Keuze 2: Hoe groot is het oppervlak?

De grootte van het oppervlak dat gestuct moet worden, bepaald de prijs per m2. Wist je dat het voordeliger is om spachtelputz aan te laten brengen op een groot oppervlak dan een klein oppervlak? Als je een wand van 100 m2 laat stucen, dan zit je eerder bij de € 10 per m2 en als je een wand van 30 m2 laat stucen, zit de prijs eerder bij de € 20 per m2. Dit komt omdat het efficiënter is voor de stukadoor om de stuc in één keer op grotere oppervlaktes aan te brengen.

Keuze 3: Zelf spachtelputz aanbrengen of uitbesteden?

Je kan op de kosten van het stucwerk besparen door zelf het stucwerk te doen, maar dit is een lastig project als je geen ervaring en goede materialen hebt. Een stukadoor heeft de ervaring en materialen om kwalitatief werk af te leveren. Neem als afweging dat je er iedere dag tegenaan moet kijken, durf je dan zelf de uitdaging aan?

Keuze 4: Extra opties

De volgende extra opties gelden niet voor elk project , maar misschien wel voor die van jou. Kijk hier wel naar zodat je niet hoeft te schrikken als er extra kosten bijkomen.

ProductGemiddelde prijs, incl. btwWanneer?
Dunne gips laag onder Spachtelputz aanbrengen€ 12 – € 20 per m2Heeft jouw muur oneffenheden en gaten? Dan moet er eerst een dunne laag gips aangebracht worden zodat de muur egaal is voordat de spachtelputz aangebracht wordt.
Starttarief€ 290 – € 320Als het oppervlakte dat gestuct moet worden erg klein is wordt er vaak een starttarief ingesteld. Een starttarief wordt meestal gerekend bij oppervlaktes onder de 30 m2. De prijs is exclusief materiaal.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Verlaagde btw-tarief

Heb jij een huis ouder dan 2 jaar? Dan geldt voor jou momenteel het verlaagde btw-tarief van 9% in plaats van 21%. Dit geldt op het stucen, maar daarnaast ook op de voorbereidende werkzaamheden en de materiaalkosten van de stukadoor.

Bereid zelf al werk voor

De prijs van het laten aanbrengen van spachtelputz daalt als je zelf voorbereidend werk doet. Behandel de muren alvast voor en plak het geheel daarna af voordat de stukadoor komt. Dit scheelt de stukadoor werk en jou geld.

Laat het stucwerk in één keer doen

Wil je meerdere plekken in je huis laten voorzien van spachtelputz? Zorg er dan voor dat je alles in één keer laat doen. De prijs van het stucen per m² gaat omlaag als de stukadoor spachtelputz op een groot oppervlak kan aanbrengen. Daarnaast bespaar je op eenmalige kosten, zoals voorrijkosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden