Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Sierpleister prijs

Sierpleister prijs

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 4.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.230 - € 1.770

Sierpleister geeft je muren of plafonds een mooie structuur en kan gelijk in de kleur die jij wilt worden aangebracht, je hoeft de muur dus niet naderhand nog te schilderen. Lees hier alles over de prijzen en mogelijkheden.

Wat kost sierpleister?

De kosten lopen uiteen van gemiddeld € 12 tot € 23, afhankelijk van het oppervlak dat je laat stucen en het uurtarief van de stukadoor. Je hebt de keuze uit 3 soorten die diverse patronen geven: rustiekputz, spachtelputz en granol. Qua prijs zijn ze nagenoeg gelijk, het is een kwestie van smaak.

Soort sierpleisterGemiddelde prijs per m2 incl. materiaal, loonkosten en btw
Rustiekputz€ 15 – € 20
Spachtelputz€ 12 – € 23
Granol€ 15 – € 25
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Sierpleister

Prijsvoorbeelden

De meest populaire keuze

De meest populaire sierpleister van het moment is spachtelputz. Heb je een oppervlakte van rond de 80 m2, dan betaal je gemiddeld tussen de € 960 en € 1.840. 80 m2 is een redelijk groot oppervlak waardoor je meestal een lagere prijs per m2 betaalt.

Tussen twee soorten in

Wil je een sierpleister op je muur dat een redelijk grove structuur heeft? Rustiekputz zit qua grofheid tussen de twee andere soorten sierpleister in. Een oppervlak van bijvoorbeeld 30 m2 kost gemiddeld tussen de € 360 en € 690. Reken bij een oppervlakte van 30 m2 dat je wat meer aan de bovenkant van deze prijs zit, omdat het een klein oppervlak is.

Grove sierpleister

Granol is de meeste grove soort sierwerk die zich kenmerkt door de groefjes in de muur. Als je een groot oppervlakte van rond de 150 m2 hebt, dan betaal je gemiddeld tussen de € 1.800 en € 3.450, waarbij je kan rekenen dat je meer aan de onderkant van de prijs zit, omdat het een groot oppervlak is.

Hoe ziet de prijsopbouw van het sierpleisterwerk eruit?

Kostenoverzicht sierpleister prijs

Welke keuzes bepalen de sierpleister prijs?

De volgende keuzes hebben invloed op hoe hoog de sierpleister prijs wordt in jouw situatie.

Keuze 1: Wat voor soort sierpleister wil je?

Sierpleister is een populaire stucsoort. Er zijn verschillende soorten sierpleisterwerken om uit te kiezen, alle met een andere uitstraling. Qua prijs is er geen verschil tussen deze 3 sierpleisters, het is een kwestie van smaak.

Spachtelputz

Spachtelputz is een veelgekozen sierpleister die je muren een regelmatige korrelstructuur geeft. Het is gemaakt van kunststof en je kunt zelf kiezen tussen een grove of mildere afwerking. Spachtelputz is niet alleen mooi, maar ook duurzaam en stootvast. Het is eenvoudig te onderhouden en kan zelfs gerepareerd worden als er beschadigingen optreden.

Granol

Granol is een klassieker onder de sierpleisters en al jaren populair. Het staat bekend om zijn grove structuur, waardoor je muur een robuuste en levendige uitstraling krijgt. Granol is ook een betaalbare optie, wat bijdraagt aan de populariteit. Of je nu kiest voor granol voor binnen of buiten, je bent verzekerd van een stijlvol resultaat.

Rustiekputz

Zoek je iets dat tussen de grofheid van granol en de fijnheid van spachtelputz in zit? Dan is rustiekputz de sierpleister voor jou. Het wordt ook wel barokpleister genoemd en biedt een subtiele, maar toch opvallende structuur. Rustiekputz is ideaal als je op zoek bent naar een afwerking die zowel elegant als robuust is.

Keuze 2: Sierpleister op een klein of groot oppervlak ?

De grootte van het oppervlak bepaald de prijs per m2. Als een stukadoor een groot oppervlak gaat stucen is de prijs per m2 lager dan wanneer hij een klein oppervlak gaat stucen. Een stukadoor werkt namelijk efficienter als hij een grotere oppervlakte in één keer kan stucen. Ook wordt de prijs per m2 hoger als de stukadoor veel hoeken of lastig te bereiken plekken moet stucen.

Keuze 3: Sierpleister laten aanbrengen door een vakspecialist?

Een afgewerkte muur is de basis voor je huis, het is daarom belangrijk dat het goed gebeurt. Een stukadoor zorgt met zijn technieken en kwalitatieve materialen dat het stucwerk perfect op je muren of plafonds komt. Je kan op de sierpleister prijs besparen door zelf sierpleister aan te brengen, maar zonder ervaring is het een lastig project. Als je een lastige of juist heel klein project hebt dan kan het zijn dat de stukadoor de prijs per uur gaat berekening in plaats van per m2.

Een stukadoor kost per uur gemiddeld tussen de € 35 en € 60. Het minimale bedrag is gebaseerd op een minder ervaren stukadoor die goedkopere materialen gebruikt en het maximale is gebaseerd op een meer ervaren stukadoor die betere materialen gebruikt.

Keuze 4: Extra opties voor sierpleister

Tot slot zijn er nog een aantal extra opties die wellicht gelden voor jouw sierpleister project. Voor een exacte prijsindicatie, vraag je gratis en vrijblijvend stukadoor offertes aan.

Klus
Gemiddelde prijs per m2 incl. materiaal, loonkosten en btwWanneer?
Schuurwerk€ 15 – € 25Wil je een mooi schaduweffect op bijvoorbeeld je plafond, kies dan voor schuurwerk. De stukadoor werkt met een schuurspons waarmee hij in draaiende bewegingen een zanderig oppervlakte op het plafond aanbrengt.
Raapwerk€ 15 – € 30 Heb je wanden of plafonds die te ruw zijn, laat dan een laag gipsmortel aanbrengen als basis voor andere vormen van stucwerk. Een raapwerk laag is tussen de 5 en 7 mm dik.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Verlaagd btw-tarief

Heb je een huis ouder dan 2 jaar? Dan betaal je momenteel maar 9% btw over het project in plaats van 21%. Dit verlaagde btw tarief geldt voor de voorbereidende werkzaamheden, het stucen en de materialen die de stukadoor gebruikt.

Doe voorbereidend werk

Besparen op de sierpleister prijs is makkelijk te realiseren door zelf al wat voorbereidend werk te doen voordat de stukadoor het sierpleister komt aanbrengen. Zet meubels aan de kant en plak vloeren en andere zaken alvast af, of behandel de muur voor.

Laat het stucwerk in één keer doen.

Een groot oppervlak laten voorzien van sierpleister is per m² voordeliger dan het laten stucen van een klein oppervlak. Overweeg je om meerdere plekken in je huis te laten stucen? Dan is het voordeliger om het in één keer te laten doen, omdat je dan een lagere prijs per m² betaalt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden