Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Stukadoor kosten

Stukadoor kosten

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.230 - € 1.770

De stukadoor kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren en kunnen daardoor erg uiteenlopen. In deze prijsgids vind je informatie over het inhuren van een stukadoor, de stukadoren prijzen en lees je (bespaar)tips.


Wat zijn de stukadoor kosten?

De stukadoor kosten liggen vaak tussen de € 35 en € 50 per uur. De meeste stukadoors hanteren een prijs per m2 stucwerk, maar het kan ook voorkomen dat een stukadoor een vaste prijs per uur in rekening brengt. Bekijk onderstaand de gemiddelde stukadoor prijzen per m2 en uur.

Dienst stukadoorStukadoor kosten per m2, inclusief stucwerkStukadoor kosten per uur, inclusief stucwerk
Spuitwerk€ 8 – € 12 per m2€ 35 – € 50 per uur
Stucwerk € 12 – € 30 per m2€ 35 – € 50 per uur
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
stukadoor kosten

Prijsvoorbeelden van de totale stukadoor kosten

Bekijk hieronder 3 prijsvoorbeelden van de stukadoren prijzen van projecten.

Meest voordelige optie

De meest voordelige optie is het laten aanbrengen van spackspuitwerk. Spack wordt met een spackspuitmachine op de gewenste plek aangebracht. Let op, de wand moet hiervoor wel egaal zijn. Door de machine zit er flink wat snelheid in het werk, wat zorgt voor een lagere stukadoor prijs. Als je 50 m2 aan wanden in de woonkamer van spackspuitwerk laat voorzien, dan betaal je hiervoor gemiddeld € 600.

Meest gekozen optie

De meeste mensen kiezen voor het laten aanbrengen van de sierpleister spachtelputz (lichte korrel in het stucwerk). De stukadoor brengt dit handmatig aan waardoor het stucwerk beter tegen een stootje kan. Als je 50 m2 aan wanden in de woonkamer van spachtelputz laat voorzien, dan betaal je hiervoor gemiddeld € 1.000.

Meest luxe optie

De meeste exclusieve optie is het laten aanbrengen van de stucwerk Tadelakt. Tadelakt is oersterk. Het wordt op een traditionele wijze door een stukadoor aangebracht, daaronder verstaan we onder meer het polijsten met edelstenen. Als je 50 m2 aan wanden in de woonkamer van tadelakt laat voorzien, dan betaal je hiervoor gemiddeld € 7.000.

Wat kosten de werkzamheden van de stukadoor?

De eerste vraag aan jou: Waarvoor ga je je een stukadoor inzetten? We geven hieronder een drietal veelvoorkomende werkzaamheden en de bijbehorende stukadoor kosten.

Egaliseren

Met sausklaar stucwerk stuct de stukadoor de oppervlakte handmatig volledig strak, waardoor het geschikt is om eroverheen te schilderen. Behangklaar stucwerk is iets goedkoper, omdat het minder tijd kost. De stukadoor hoeft het stucwerk namelijk minder precies aan te brengen. Behangklaar stucwerk is geschikt om behang over te plakken of sierpleister op aan te brengen. Dit type stucwerk is niet geschikt om over te schilderen, de oppervlakte is niet volledig egaal en door de ruwheid hecht verf minder goed. Dit stucwerk kost gemiddeld € 10 tot € 30 per m2.

Afwerken

Voor het afwerken van een al egale muur of plafond gebruikt de stukadoor spackspuitwerk. De stuakdoor brengt dit machinaal aan, waardoor het de voordeligste manier van stucen is. De kosten liggen tussen de € 5 en € 11 per m2. Spackspuitwerk heeft altijd wit als basiskleur, maar het is ook mogelijk om een andere kleur te kiezen. Dit scheelt een schilderproject en beschadigingen vallen minder op doordat spuitwerk door-en-door gekleurd is. De meeste stukadoors hanteren voor het toevoegen van een kleur een toeslag van € 2 per m2.

Bijzondere afwerking

Om mooie structuren in het stucwerk aan te brengen gebruikt de stukadoor sierpleister. Er zijn 3 populaire soorten sierpleisters die qua stukadoor kosten dicht bij elkaar liggen. Gemiddeld gezien tussen de € 12 en € 23 per m2. Voor welke sierpleister je gaat, is vooral een kwestie van smaak.

  • Spachtelputz: is de populairste variant met een fijne tot grove korrelstructuur van 1 mm tot 2,5 mm;
  • Rustiekputz: is een sierpleister met een fijne korrelstructuur van 1,5 of 1,8 mm en kleine groefjes;
  • Granol: is een sierpleister met de meest grove structuur met groeven van 3 mm tot 4 mm

Spuitwerk vs stucwerk

Ga je bovenstaand voor optie 1 of 3, dan gaat de stukadoor stucen. Kies je voor optie 2, dan gaat de stukadoor aan de slag met spuitwerk. Benieuwd welke optie het beste past bij jouw situatie? Vergelijk de twee methodes hieronder.

Spuitwerk (spuitmachine)Stucwerk (handmatig)
Spuitwerk is een afwerking en daardoor enkel toepasbaar op egale muren. Bij een oneffen muur is eerst stucwerk nodig. Stucwerk is mogelijk op alle soorten muren, inclusief muren met scheuren. Er zijn soorten stucwerk die dienen als onderlaag en soorten stucwerk soorten die je inzet als afwerking.
Spuitwerk is geschikt voor binnenshuis.Stucwerk is geschikt voor zowel binnens- als buitenshuis.
Spuitwerk is een dun laagje op de muur van enkele millimeters, de onderlaag moet de bescherming bieden. Stucwerk is een stevige laag die kan verschillen van millimeters tot centimeters, afhankelijk van de staat van de muur.
Spuitwerk kan in diverse kleuren en korrelstructuren worden aangebracht.Stucwerk kan in diverse kleuren, (korrel)structuren en patronen worden aangebracht.
Stukadoren prijzen

Hoe beïnvloed de stucsoort de stukadoor kosten?

Goed, je weet nu of je voor spuitwerk of stucwerk gaat. De volgende stap is de bepaling van het materiaal dat de stukadoor gaat aanbrengen. Bekijk onderstaand alle stucwerk kosten, inclusief loonkosten van een stukadoor.

Soorten stucwerkGemiddelde prijzen (incl. btw, arbeid en materiaal)Toelichting
Spuitwerk – afwerken
Spackspuitwerk€ 8 – € 12 per m²
Stucwerk – egaliseren
Behangklaar of sausklaar stucen€ 15 – € 25 per m²
Pleisterwerk€ 8 – € 20 per m²
Raapwerk€ 15 – € 30 per m²
Stucwerk – afwerken
Sierpleister€ 15 – € 25 per m²Bijv. spachtelputz, rustiekputz of granol.
Schuurwerk€ 15 – € 25 per m²
Leemstuc€ 35 – € 40 per m²
Beton cire€ 100 – € 160 per m²
Tadelakt€ 140 – € 200 per m²

Let op, in veel gevallen is het noodzakelijk dat de stukadoor de wand voorstrijkt, zodat het stucwerk beter hecht. Gemiddeld kost voorstrijken € 5 per m2.

Wat doet de toepassing van stucwerk met de stukadoor kosten?

Deze keuze heb je misschien al gemaakt. Toch is het handig om te weten dat er prijsverschil tussen de soorten toepassingen zit.

Wil je je wand of plafond stucen?

Een wand is eenvoudiger te stucen dan een plafond. Dit komt doordat de stukadoor boven zijn macht werkt, waardoor het meer tijd kost. Vandaar dat de prijs voor het stucen van het plafond hoger ligt. Het prijsverschil ligt gemiddeld op € 5 per m2. Deze prijsverhoging geldt ook voor lastig bereikbare plekken.

Weet jij niet zo goed hoe groot de ruimte is die je wilt laten stucen? Bekijk dan vooral onderstaand kostenoverzicht. Zie gemiddelde afmetingen voor de woonkamer, keuken, slaapkamer en hal en check de totale stukadoor kosten.

Ruimte in huisGem. oppervlakte in m2Gem. prijs per m2Gem. totaalprijs
Muren woonkamer52 m2€ 15€ 780
Muren keuken24 m2€ 15€ 360
Muren slaapkamer40 m2€ 15€ 600
Muren hal26 m2€ 15€ 390
Plafond woonkamer20 m2€ 25€ 500
Plafond keuken9 m2€ 25€ 225
Plafond slaapkamer16 m2€ 25€ 400
Plafond hal10 m2€ 25€ 250

Gaat het bij jou alleen om het afwerken van gipsnaden op je wanden of het plafond? Reken dan op een gemiddelde prijs van € 6 per m2.

Gaat het om binnen- of buitenstucwerk?

De gemiddelde stukadoren prijzen die je in dit artikel leest, zijn gericht op binnen stucwerk. Ben jij op zoek naar de stukadoor kosten voor buitenmuren, dan ligt de gemiddelde prijs hoger. Dit komt doordat buitenstucwerk bestand moet zijn tegen diverse weersinvloeden en daardoor meer werk kost.

BuitenmuurGem. prijs per m2, inclusief stukadoor en stucwerk
Buitenmuur stucen€ 20 – € 30 per m2

Let op, bovenstaande prijs is exclusief voorstrijken en het aanbrengen van een cementgebonden materiaal om de muren uit te vlakken en af te schuren. In veel gevallen is dit nodig. Vraag dit voor de zekerheid altijd even na bij je stukadoor.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een stukadoor gemiddeld?

Stukadoor kosten kunnen per m2 of per uur gerekend worden. Het uurtarief zit gemiddeld op € 35 tot € 50 per uur, of € 10 tot € 30 per m2. Vraag gratis en vrijblijvend stukadoor offertes aan.

Wat kost stucen per m2?

Stucen per m2 kost gemiddeld € 10 tot € 30 per m2. Het prijsverschil zit in het type stucwerk en of er muren of plafonds gestuct moeten worden, binnenhuis of buitenshuis.

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor brengt een stucwerk aan op muren en plafonds om deze te egaliseren of af te werken. Sommige varianten van stucwerk zijn daarmee direct klaar, anderen kunnen daarna geschilderd of behangen worden.

Homedeal bespaartips

Laat de werkzaamheden in een keer uitvoeren

Ben je van plan om meerdere ruimtes in je woning te laten stucen? Dan is het verstandig om deze werkzaamheden in een keer uit te laten voeren. Hoe meer m2, hoe lager de prijs per m2. Voor een stukadoor is het namelijk een stuk efficiënter om een groot oppervlak te stucen. Extraatje: je hoeft maar een keer voorrijkosten te betalen.

Doe zelf voorbereidend werk

Kies je voor spackspuitwerk, dan moet de ruimte bedekt worden met zeil. Pak dit bijvoorbeeld zelf op, de stukadoor is dan sneller klaar. Vaak heeft de oppervlakte een voorstrijkmiddel nodig. Ga zelf met een roller aan de slag. Zo zijn er vast meer klusjes die je zelf op kunt pakken om op de kosten te besparen. Bespreek met je stukadoor welke projecten jij kunt uitvoeren.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden