Vergelijk stucadoor offertes
Vind dé stucadoor voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Stucwerk Granol voor binnen én buiten

Granol voor binnen én buiten

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 3.000
Maximale kosten
€ 7.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.460 - € 3.540

Ben je op zoek naar een betaalbare en sfeervolle afwerking voor je strakke muren? Granol stucwerk is al jaren een populaire keuze. Of je nu een granol muur binnen wilt of granol voor buiten overweegt, deze veelzijdige afwerking biedt voor elk wat wils. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over granol, inclusief de gemiddelde prijzen. Lees dus snel verder!

Wat zijn de eigenschappen van granol?

Ben je nieuwsgierig naar wat granol zo bijzonder maakt? Dit type stucwerk staat bekend om zijn unieke, korrelige structuur. Bekijk de overige kenmerken hieronder:

  • Veelzijdig: dit stucwerk stelt je in staat om verschillende afwerkingen en stijlen te creëren. Of je nu gaat voor een grove of een fijnere korrel, met granol kun je alle kanten op.
  • Duurzaam: het is een stevig materiaal dat goed bestand is tegen stoten en krassen. Dit maakt het ideaal voor ruimtes die veel worden gebruikt, zoals de woonkamer of hal.
  • Onderhoudsarm: bovendien is granol makkelijk te onderhouden; een vochtige doek is vaak al voldoende voor een snelle schoonmaakbeurt.
  • Esthetisch aantrekkelijk: granol voegt textuur en diepte toe aan je muur, wat zorgt voor een warme en gezellige uitstraling. Of je nu kiest voor granol voor binnen of buiten, je bent verzekerd van een stijlvol resultaat dat jarenlang meegaat.
granol

Wat kost granol?

Granol stucwerk is een van de meer betaalbare stucwerkopties. De prijs ligt gemiddeld tussen de € 15 en € 25 per m2, afhankelijk van het oppervlak dat je wilt laten stucen en het uurtarief van de stukadoor. Granol binnen op de muur aanbrengen kost het minst. Granol voor buiten kost vaak iets meer, vanwege de extra beschermende laag die aangebracht moet worden.

StucwerkGemiddelde prijs per m2, incl. materiaal, arbeidskosten en btw
Granol€ 15 – € 25
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Prijsvoorbeelden

Bekijk onderstaand prijsvoorbeelden van veelvoorkomende projecten om een idee bij de totale kosten te krijgen van granol op de muur.

Meest gekozen werk

Het meest gekozen werk is wanneer de woonkamer opnieuw gestuct wordt. Wanneer je een woonkamer met een totale muuroppervlakte van 150 m2 laat stucen kom je op een richtprijs uit van tussen de € 1.800 en € 3.450.

Granol voor buiten

Is niet de binnenkant van jouw woning toe aan een opknapbeurt, maar wil je de buitenkant aanpakken? Dan is het ook mogelijk om granol voor buiten te gebruiken. Voor het stucen van een tussenwoning kom je op een gemiddelde prijs van € 8.500 uit.

Gedetailleerd project

Granol stucwerk is een grove soort sierwerk die zich kenmerkt door groeven in de muur. Wil je een kleine oppervlakte van 10 m2, dan betaal je gemiddeld tussen de € 120 en € 230.

Hoe ziet de prijsopbouw van granol stucwerk eruit?

Welke keuzes hebben invloed op de prijs van granol?

De prijs van granol stucwerk wordt bepaald door 4 keuzes:

Keuze 1: Stukadoor inhuren of zelf stucen?

Aangezien de afwerking van de muren erg opvalt in een woning, is het belangrijk dat dit goed gebeurt. Een stukadoor heeft alle kennis, ervaring en materialen die hiervoor nodig zijn. Je kan besparen door zelf het stucwerk te doen, maar zonder ervaring is het een moeilijk project. Heb je ervoor gekozen om het project zelf te doen, maar gaat het toch fout? Dan is het gelukkig mogelijk om granol zelf te verwijderen.

Houd er rekening mee dat wanneer er een kleine project geklaard moet worden, dat de stukadoor de prijs per uur berekent. Bij een groter project wordt de prijs per m2 berekent, waardoor de prijs lager wordt.

Ook kan stucen erg tijdrovend zijn wanneer je weinig tot geen ervaring hebt. Je werkt daardoor minder efficiënt, het stucwerk droogt te snel en daardoor ontstaan er oneffenheden. Bij het inhuren van een stukadoor heb je 100% zekerheid van mooi resultaat.

Keuze 2: Veel of weinig korrels in de structuur

Granol stucwerk kost gemiddeld tussen de € 12 en € 23, maar dat is afhankelijk van de korrel en de kleur die wordt toegepast. Een donkere kleur met grote korrels is bijvoorbeeld duurder dan een witte muur met kleine korrels. Want wanneer je een structuur met veel korrels wilt, moet je er rekening mee houden dat er meer verf nodig is dan bij een gladde muur. Door de structuur en gaatjes wordt er meer verf opgenomen in de muur. Denk hierbij aan 30% meer verf dan bij gladde muren.

Keuze 3: Granol binnen of buiten?

Twijfel je tussen granol voor binnen of buiten? Het is goed om te weten dat er een prijsverschil kan zijn tussen deze twee opties. Granol voor binnen is over het algemeen iets voordeliger. De kosten liggen gemiddeld tussen de € 15 en € 25 per m2. Dit komt omdat het binnenklimaat meestal stabieler is en er minder beschermende maatregelen nodig zijn.

Bij granol voor buiten moet je rekening houden met een iets hogere prijs. Dit komt omdat er extra stappen nodig zijn om het stucwerk te beschermen tegen weersinvloeden zoals regen en vorst. Daarom ligt de prijs rond de € 20 en € 30 per m2.

Het is dus belangrijk om je budget en wensen goed tegen elkaar af te wegen. Of je nu kiest voor binnen of buiten, met granol krijg je altijd een sfeervolle en karakteristieke afwerking.

Keuze 4: Extra optie

Bij granol stucwerk zijn er een aantal extra opties waar je voor kunt kiezen.

DienstGemiddelde prijs, incl. btwWanneer?
Schuurwerk€ 15 – € 25 per m2Wil je een mooi schaduweffect op bijvoorbeeld je plafond, kies dan voor schuurwerk. De stukadoor werkt met een schuurspons waarmee hij in draaiende bewegingen een zanderig oppervlakte op het plafond aanbrengt.
Raapwerk€ 15 – € 30 per m2Heb je wanden of plafonds die te ruw zijn, laat dan een laag gipsmortel aanbrengen als basis voor andere vormen en stucwerk. Een raapwerk laag is tussen de 5 en 7 mm dik.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

9% in plaats van 21% btw

Is jouw huis ouder dan 2 jaar? Dan betaal je momenteel maar 9% btw in plaats van 21% op granol stucwerk. Dat scheelt enorm in de kosten. Dit btw tarief geldt niet alleen op het stucen, maar ook op de voorbereidende werkzaamheden en de materiaalkosten.

Kwantumkorting

Weet je toevallig dat de buurman ook van plan is om granol stucwerk te gaan gebruiken in huis, dan is het interessant om samen aan te kloppen bij een stukadoor. Op deze manier maak je gebruik van de kwamtumkorting. De stukadoor bespaart hierdoor namelijk geld op onder andere transport en het plaatsen van de materialen. Kwantumkorting is geen vast bedrag dus is het moeilijk om een prijsindicatie te geven. Spreek met je stukadoor een mooie prijs af.

Meerdere klussen in één project

Een groot oppervlak laten voorzien van granol is voordeliger dan het laten stucen van een klein oppervlak. Denk er dus over na om meerdere projecten in één keer te laten doen. Denk aan de bovenverdieping en benedenverdieping of misschien zelfs wel de buitengevel? Omdat de stukadoor op deze manier meer m2 kan stucen, zal de prijs per m² dalen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden