Vergelijk zonnepanelen offertes
Vind dé zonnepanelen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inspiratie De smartflower: het eerste super intelligente zonnepaneel

De smartflower: het eerste super intelligente zonnepaneel

Zonnepanelen raken steeds meer in trek. Het enige nadeel van zonnepanelen: op bepaalde momenten van de dag nemen ze minder zon op doordat de zon draait. De smartflower biedt een oplossing voor dit probleem. Uniek aan dit zonnepaneel is het automatische systeem dat ervoor zorgt dat de panelen meedraaien met de zon, waardoor de panelen 40% meer opbrengst opleveren in vergelijking tot andere, standaard zonnepanelen.

Wat is de smartflower?

De smartflower is een 5 meter hoog systeem, dat zonnepanelen bevat in de vorm van bloembladen. Uitgeklapt lijken de zonnepanelen op een grote zonnebloem, vandaar de naam voor dit inventieve systeem. De smartflower heeft in uitgeklapte stand een oppervlakte van 18m2.

Hoe werkt de smartflower?

De smartflower is al wakker voordat jij het bent. Het apparaat detecteert de opkomende zon, klapt uit zodra de zon opkomt en draait vervolgens de zonrichting op, zodat het zoveel mogelijk energie kan opvangen. De smartflower vangt wereldwijd tussen de 2500 kWh en 6200 kWh op. Je begrijpt dat op de Noordpool de hoeveelheid op te vangen energie natuurlijk lager ligt dan in de Sahara. In Nederland ligt de totale jaaropbrengst gemiddeld op 3200 kWh. Ter oriëntatie: gemiddeld verbruikt een gezin met 5 personen per jaar 5450 kWh. Twee smartflowers in jouw tuin zorgen dus voor genoeg energieopbrengst voor het hele gezin.

Voordelen van de smartflower

De smartflower is mobiel. Dit betekent dat je geen vergunning nodig hebt om hem in je tuin te plaatsen. Uiteraard is het van belang dat de smartflower stevig staat, zodat deze niet omvalt. Je zet de smartflower in elkaar via 6 grote schroeven. Met een handleiding neemt de installatie ongeveer 1 uur in beslag. Wat de smartflower nog intelligenter maakt, is het automatische beveiligingssysteem. Het bevat sensoren die wind detecteren. Zodra windkracht 8 of hoger oplaait, vouwt deze slimme bloem zichzelf op. Een laatste voordeel is het feit dat sommige gemeentes subsidies geven voor producten die een voordeel opleveren voor het milieu, zoals de smartflower. Raadpleeg hiervoor jouw gemeente.

Kent de smartflower ook nadelen?

Het grote nadeel van de smartflower? De prijs. Het apparaat kost zo’n 14.000 euro. Bij een opbrengst van 3200 kWh uur per jaar, heb je de kosten voor deze smartflower er na ongeveer 18 jaar uit. Voor de meesten blijft deze mooie bloem daarom toekomstmuziek. Het systeem bewijst dat we goed bezig zijn op het gebied van ontwikkeling in duurzame, innovatieve producten.

Bronnen:

Twitter, Pinterest,

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden