Vind de beste dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Prijs bitumen dak

Prijs bitumen dak

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 1.850
Maximale kosten
€ 3.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.515 - € 2.185

Wist je dat de keuze voor een bitumen dakbedekking veel voordelen met zich mee brengt? Zo is bitumen niet alleen waterdicht en ijzersterk, het is ook nog eens erg duurzaam. Er wordt namelijk vaak 15 tot 20 jaar garantie gegeven na het plaatsen van bitumen. Benieuwd naar de kosten die bij het plaatsen van jouw bitumen dakbedekking komen kijken? Homedeal heeft alles voor je op een rij gezet!

Wat kost een bitumen dak?

De kosten voor het laten plaatsen van bitumen liggen tussen de € 40 en € 50 per m2. Bitumen dakbedekking is de meest gebruikte vorm van dakbedekking voor platte daken in Nederland. Daarnaast is het ook toepasbaar op daken met een lichte helling. Bekijk onderstaand de verschillende projecten voor het bitumen dak, inclusief gemiddelde prijzen voor een plat dak van 50m2

WerkzaamhedenTotale prijs
Over oude laag€ 1.200 - € 1.500
Verwijderen en plaatsen€ 1.500 - € 1.900
Luxe afwerking€ 1.800 - € 2.200

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Bitumen dak prijzen

Over oude laag

Wil je een nieuwe bitumen dakbedekking laten plaatsen, maar heb je de oude nog op het dak liggen? Het is mogelijk om de nieuwe dakbedekking over de oude heen te leggen. Een vakspecialist kan direct zien of dit ook bij jouw dak mogelijk is. Zo ja, dan ben je tussen de € 1.200 en € 1.500 kwijt.

Verwijderen en plaatsen

Als het niet mogelijk is om over de oude laag heen te leggen, dan zal deze verwijderd moeten worden voordat het nieuwe bitumen geplaatst kan worden. Het is namelijk belangrijk dat de nieuwe laag goed aan je dak hecht zodat er geen lekken ontstaan. Het laten verwijderen en plaatsen van een bitumen dak kost gemiddeld € 1.500 tot € 1.900.

Luxe afwerking

Heeft je dak veel bochten, hoeken en andere bijzonderheden, dan zal het plaatsen van bitumen dakbedekking meer tijd kosten. Een vakspecialist moet er namelijk voor zorgen dat elke hoek perfect afgesloten wordt. Wil je vervolgens je dak beschermen tegen zon- en windinvloeden door grind op het dak te laten leggen, dan kost het gehele project je in totaal € 1.800 à € 2.200.

Hoe ziet de prijsopbouw van bitumen dakbedekking eruit?

Kostenoverzicht Prijs bitumen dak

Welke keuzes bepalen de prijs van een bitumen dak?

De kosten voor een bitumen dak zijn afhankelijk van een aantal keuzes die je kunt maken. Hieronder werken we de verschillende keuzes uit die allemaal invloed hebben op de uiteindelijke totaalprijs voor de aanleg van bitumen dakbedekking.

Keuze 1: Soort bitumen

Bitumen dakbedekking is verkrijgbaar in 2 soorten:

APP (Atactisch PolyPropyleen) bitumen is verwerkt met elastisch kunststof. Dit heeft de voordelen dat;

  • het bitumen soepeler en buigzamer is (goed bij temperatuurverandering);
  • beter bestand is tegen UV-stralen;
  • onderhoudsarm is.

SBS (Styreen Butadieen Styreen) bitumen is verwerkt met kunstmatig rubber. Dit heeft de voordelen dat;

  • het bitumen soepeler en buigzamer is (goed bij temperatuurverandering);
  • het SBS een sterke hechtkracht heeft aan de ondergrond,
  • door de elasticiteit kan de het onderliggende materiaal nog “werken”.

Het nadeel van SBS bitumen is dat bij hevige UV-straling het bitumen poreus wordt. Dit is op te lossen door een laagje grind over het bitumen heen te leggen. Zo heeft de zonnestraling minder impact op het bitumen. De SBS bitumen prijs ligt gemiddeld 20% per m2 hoger dan APP bitumen.

Keuze 2: Dikte bitumen

De prijs van een bitumen dak is ook afhankelijk van de kwaliteit en dikte van het materiaal. De meeste dakdekkersbedrijven gebruiken bitumen van 4mm. Vraag hier dus ook naar bij het aanvragen van je dakdekker offertes.

Keuze 3: Grind

Om je bitumen dakbedekking nog beter te beschermen tegen weersinvloeden kun je grind op je dak laten leggen. Hierdoor kunnen zonnestralen het folie niet bereiken en zal het langer meegaan. Daarnaast werkt het grind als een schokdemper tegen regen, waardoor je er binnen minder van hoort. Het laten leggen van grind op je dak kost € 400 à € 500.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Grenst je dak aan een ander plat dak? Vraag dan aan de buren of zij ook hun dakbedekking willen laten vervangen. Omdat je dakdekker dan op één locatie verschillende werkzaamheden kan uitvoeren, zullen de totale kosten lager uitvallen dan wanneer de werkzaamheden afzonderlijk gedaan zouden zijn. De dakdekker is namelijk goedkoper uit, waardoor hij een korting kan geven.

Zelf verwijderen

Ben je een handige doe-het-zelver, dan is het mogelijk om zelf je bitumen dak te leggen. Het leggen van een bitumen dak is echter specialistisch werk. Er mogen namelijk geen naden op liggen waar water doorheen kan komen. Je kunt dit dus het beste overlaten aan een erkend dakdekkersbedrijf. Mocht je toch je handen uit de mouwen willen steken, dan kun je het beste beginnen met het verwijderen van de oude dakbedekking. Hierdoor kun je al € 200 tot € 300 besparen op je project.