Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inspiratie Combiglas, één en al voordelen

Combiglas, één en al voordelen

Je hebt er misschien nog niet van gehoord, maar er is ook dubbel glas verkrijgbaar met jaloezieën, douette of plisségordijnen erin, ook wel combiglas genoemd. Dit betekent geen ongewenste pottenkijkers en een makkelijke zonwering – zonder bijkomende nadelen.

Wat is combiglas?

Combiglas bestaat uit HR++ isolatieglas en binnen in het glas zijn jaloezieën, douette of plisségordijnen geplaatst. Er zijn verschillende uitvoeringen mogelijk, maar over het algemeen worden deze met een afstandsbediening bediend. Net als bij de gewone kunnen de jaloezieën gekanteld en opgetrokken worden. De douette en plisségordijnen kunnen alleen opgetrokken worden. Ook is er een versie beschikbaar die opzonne-energie werkt.

Wat zijn de voordelen van combiglas?

Combiglas biedt dezelfde voordelen als gewone jaloezieën of gordijnen, maar dan zonder de eventuele nadelen:

  1. Reguleer de hoeveelheid licht en warmte

Met combiglas kan je zelf reguleren hoeveel zonlicht je door het raam naar binnen laat. Zo heb je altijd precies de hoeveelheid licht in huis die jij prettig vindt. Daarnaast zorgt het reguleren er ook voor dat er meer of minder warmte van de zon in huis komt.

  1. Geen pottenkijkers

Vind je het niet fijn wanneer iedereen zo maar naar binnen kan kijken? Dan helpt combiglas om het zicht van buiten naar binnen te verminderen. Daarnaast werkt combiglas natuurlijk ook als een gordijn dat ‘s avonds het donker buiten houdt.

  1. Gezondere leefomgeving

Jaloeziën en gordijnen zijn echte stofvangers. Je kan ze blijven afstoffen, maar binnen no-time ligt er weer een laag op. In combiglas kan geen stof komen, waardoor het stof niet ophoopt. Ook komt er geen vocht en ander vuil in het combiglas, waardoor de jaloezieën en rol- of plisségordijnen niet beschadigen.

  1. Ruimtebesparend

Voor een normale zonwering of losse jaloezieën en gordijnen dien je een hele installatie op te hangen. Omdat het bij combiglas in het glas verwerkt is bespaar je daarmee ruimte. Ook hoef je geen rekening meer te houden met de afstand tussen de gordijnen en een kiepraam. Normaal kan het kiepraam niet goed open als de gordijnen te dichtbij hangen, maar daar heb je met combiglas ook geen last van.

  1. Combiglas houdt meer warmte tegen dan gewone jaloezieën

Gewone jaloezieën houden pas warmte tegen wanneer het al door het raam heen is. Combiglas houdt die warmte al binnen in het glas tegen waardoor er minder warmte doordringt tot je huis. Zeker op zeer warme dagen kan dit erg prettig zijn.

  1. Geen kat in het gordijn

Als je een speelse kat in huis hebt, is het vast wel eens gebeurd dat de kat in de gordijnen hing of met de jaloezieën speelde. Dit is natuurlijk slecht voor de levensduur, maar zolang je combiglas gebruikt zal de levensduur niet aangetast worden. Je kan er dus vanuit gaan dat het combiglas de volledige levensduur zal meegaan.

Wat kost combiglas?

Voor combiglas wordt er een minimum aangehouden van 1 m². Als je dus kiest voor combiglas, moet je rekening houden met de afname van tenminste 1 m². Gemiddeld betaal je voor een vierkante meter combiglas tussen de €280 en €350. Meer specifieke informatie voor jouw woning verkrijg je door een offerte aan te vragen bij een betrouwbare glaszetter.