Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inspiratie Glazen deuren

Glazen deuren

Er wordt regelmatig gedacht dat een glazen deur niet veilig is, maar het tegendeel is bewezen. Bij glazen deuren wordt er gebruik gemaakt van gehard glas zodat het glas tegen stoten en duwen kan. Glazen deuren zorgen ook voor luxe, uitstraling en design, waardoor er sfeer en praktisch gemak ontstaat. Om je inspiratie te geven over de verschillende deuren zijn hieronder 3 varianten op een rij gezet.

1. Heldere glazen deur

Op Pinterest kom je ze steeds vaker tegen. Grote woonkamers met heldere glazen deuren als eye-catcher. Je komt ze tegen in woningen waarbij verschillende ruimtes in elkaar doorlopen, maar waar ze wel onderscheid in willen maken. Door de heldere deuren blijft de ruimte groot en hou je de lichtinval, maar de ruimtes zijn wel onderverdeeld in bijvoorbeeld de keuken en de woonkamer of de gang en de woonkamer.

dubbele-heldere-glazen-deuren-2
Glazen deuren woonkamer

2. Matglazen deur

Matglazen deuren komen vaak voor in de badkamer en slaapkamer. Matglazen deuren zorgen namelijk voor privacy omdat je niet door de deur heen kunt kijken. Wel zorgen deze glazen deuren voor ruimte door de vele lichtdoorval. Met matte glazen deuren creëer je een optische afscherming, waarbij je toch mooi profiteert van zo’n 80% licht overdracht tussen beide ruimten. Perfect om de badkamer en de slaapkamer te scheiden.

Glazen deuren

3. Zandstralen en afbeeldingen in deur

Hou je ervan om een persoonlijk tintje aan je woning te geven? Dat kan zelfs met glazen deuren. Bij glazen deuren is het mogelijk om een afbeelding in het glas te verwerken. De decoraties kunnen helemaal worden aangepast aan de stijl van je woning en je smaak. Je kan het zo spectaculair maken als je zelf wilt. Ga je voor kleurrijke prints en grote afbeeldingen of kies je voor een klein wit streepje? Daarnaast is het ook mogelijk om de glazen deur te zandstralen. Hierbij wordt het glas gematteerd door het met zand te bespuiten onder hoge druk.

Glazen deuren 2
Glazen deur 3

Glazen deuren op maat

Glazen binnen deuren kunnen overal in huis geplaatst worden. Glazen deuren kunnen volledig op maat gemaakt worden. De innovatieve glazen deuren kunnen geplaatst worden zonder vloerveer, waardoor er niets in de vloer gebouwd hoeft te worden. Ook een geluidloos sluitsysteem is mogelijk bij deze deuren waarbij een draairichting en scharnierzijde modulair instelbaar zijn. Kindvriendelijk en helemaal op maat dus.

Hang- en sluitwerk van een glazen deur

Wat zijn deuren zonder sfeervol en stevig hang- en sluitwerk? Er zijn verschillende stijlen in hang- en sluitwerk. Denk aan moderne, nostalgische en robuuste werken. De hang- en sluitwerken in een glazen deur maken het helemaal af en geven de deur hierdoor karakter en uitstraling. Naast de uitstraling is het ook belangrijk voor de veiligheid. Denk hierbij aan het openen en sluiten van de deur, scharnieren, sloten en grepen. Voorbeelden van deze glazen deuren zijn hieronder te vinden.

Glazen douchedeur
Glazen deur met beslag
Glazen deur met print

Prijzen glazen deuren

Heb je interesse gekregen in de prijzen van glazen deuren? Een afmeting van een normaal formaat deur is 83 cm x 201 cm. Hieronder vind je de gemiddelde kosten voor deze afmeting.

CriteriaOptiesKosten
Type AanbouwStandaard prefab€ 16.000 – € 20.000
Klassiek/modern prefab€ 18.000 – € 22.000
Maatwerk aanbouw€ 19.000 – € 25.000
Afmetingen – BreedtePer extra 0,5 meter+€ 1.000
Afmetingen – DieptePer extra 0,5 meter+€ 1.300

Wanneer jouw afmetingen anders zijn en je bent benieuwd naar de prijsindicaties voor jouw deur, is het verstandig om prijzen te vergelijken op Homedeal.

Zoals je hierboven al hebt kunnen zien, zijn er vele mogelijkheden met glazen deuren. Voor ieder wat wils. Glazen deuren sluiten een ruimte af zonder dat je het gevoel krijgt dat je opgesloten zit. Kortom, betaalbaar voor het gemiddelde huishouden en het geeft unieke voordelen zodat je optimaal kan genieten van jouw woning.

Bronnen foto’s: Verrassendgenoeg, Anywaydoors, Verrassendgenoeg, Glasdiscount, Edelglas, Buysglas, Glasdiscount, Topdeuren, Architectenweb.