Vergelijk zonnepanelen offertes
Vind dé zonnepanelen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inspiratie Hoeveel zonne-energie kan jouw dak opleveren: doe de dakcheck zonnepanelen van Google Maps

Hoeveel zonne-energie kan jouw dak opleveren: doe de dakcheck zonnepanelen van Google Maps

Het uitvoeren van een dakcheck zonnepanelen met Google Maps is een cruciale stap voordat je overgaat tot de aanschaf van zonnepanelen. Deze dakscan voor zonnepanelen, uitgevoerd met Google Sunroof, analyseert de zonlichtexpositie van je dak met behulp van Google Maps-gegevens, en helpt je te bepalen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en wat de potentiële energiebesparing zou zijn. Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn van Google Sunroof in Nederland.

Wat is een dakcheck zonnepanelen met Google Maps (Google Sunroof)?

Google Sunroof heeft het mogelijk gemaakt om een dakcheck voor zonnepanelen uit te voeren met Google Maps. Het is een geavanceerde analyse die de geschiktheid van je dak voor zonnepanelen bepaalt. Het maakt gebruik van gedetailleerde kaartgegevens en 3D-modellering om te berekenen hoeveel zonlicht je dak gedurende het jaar ontvangt.

Hoe werkt de dakcheck zonnepanelen met Google Maps (Google Sunroof)?

De dakscan zonnepanelen met Google Maps, ook wel Google Sunroof genoemd werkt heel eenvoudig. Bekijk hieronder hoe je gebruik maakt van deze tool en wat deze dakscan voor zonnepanelen met Google Maps kan analyseren.

Stappenplan: dakcheck voor zonnepanelen met Google Maps

Ben je benieuwd naar het zonne-energiepotentieel van jouw dak? Met Google Sunroof, ook bekend als Project Sunroof, is dit een fluitje van een cent. Ontdek in een paar simpele stappen de mogelijkheden voor jouw woning:

  1. Zoek naar je huis: voer je adres in en laat Google Earth’s gedetailleerde beelden jouw dak analyseren, rekening houdend met de vorm en lokale weersomstandigheden. Ontvang een op maat gemaakt zonneplan speciaal voor jouw woning.
  2. Maak het persoonlijk: verfijn je zonne-analyse door je elektriciteitsrekening aan te passen. Krijg een duidelijk beeld van de besparingen en het ideale aantal zonnepanelen voor jouw huis.
  3. Bekijk de financieringsopties: ontdek de verschillende mogelijkheden om je zonnepanelen te financieren. Vergelijk leningen, leaseopties en aankoopmogelijkheden gebaseerd op jouw unieke situatie.

De zonnebesparingen worden berekend met behulp van dakgrootte en -vorm, schaduwrijke dakgebieden, lokaal weer, lokale elektriciteitsprijzen, zonnekosten en geschatte incentives in de loop van de tijd. De dakcheck voor zonnepanelen via Google Maps is momenteel beschikbaar voor delen van 50 staten en Washington DC in de VS.

Analyse van zonlicht, dakhoek, en obstakels

De dakcheck voor zonnepanelen beoordeelt niet alleen met Google Maps hoeveel zonlicht je dak ontvangt, maar houdt ook rekening met de hoek van je dak en mogelijke obstakels zoals bomen of nabijgelegen gebouwen. Deze factoren spelen een cruciale rol bij het bepalen van de efficiëntie en de opbrengst van zonnepanelen op jouw dak.

Beschikbaarheid van Google Sunroof in Nederland

Hoewel de dakcheck zonnepanelen met Google Maps een ongelooflijk handige tool is, is het belangrijk om te weten dat deze momenteel alleen beschikbaar is in delen van de Verenigde Staten. Voor degenen onder ons in Nederland kan dit een teleurstelling zijn, maar vrees niet! Er is een alternatief beschikbaar die specifiek ontworpen is voor de Nederlandse markt.

Alternatief voor Google Sunroof in Nederland

Aangezien Google Sunroof niet beschikbaar is in Nederland, vertellen we je graag meer over Zonatlas. Dit is een uitstekend alternatief voor de dakscan zonnepanelen met Google Maps. Zonatlas is een Nederlandse tool die je helpt bij het analyseren van het zonne-energiepotentieel van je dak.

Dit platform heeft de geschiktheid van bijna 14 miljoen daken in Nederland in kaart gebracht. Voer je adres in en Zonatlas berekent niet alleen de zonpotentie, maar ook het effect van het het gebruik van een thuisbatterij.

De betrouwbaarheid van Zonatlas data is hoog door de nauwkeurige berekeningen gebaseerd op hoogtedata, meerjarige weerdata, en de intensiteit van de zonnestraling. Zo ben je verzekerd van een gedetailleerde en betrouwbare analyse voor jouw specifieke situatie. Hierdoor vormt Zonatlas een uitstekend alternatief voor de dakcheck zonnepanelen met Google Maps.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden