Homedeal.nl Inspiratie Tuin 3 manieren om je dakgoot schoon te houden

3 manieren om je dakgoot schoon te houden

dakgoot schoonmaken

Je dakgoot heeft het tijdens regendagen zwaar te verduren. En er valt in Nederland natuurlijk veel regen. Het is dus belangrijk om je dakgoot regelmatig schoon te maken. Met deze 3 tips houd jij je dakgoot gemakkelijk schoon.

Tip 1: Haal alle benodigdheden in huis

Allereerst raden we je aan je dakgoot grondig schoon te maken. Het schoonmaken van je dakgoot kan je helemaal zelf, maar bereid je wel goed voor op deze klus. Zo is het van belang dat je de juiste attributen in huis haalt. Dit zijn geen geavanceerde spullen. Je moet hierbij denken aan het volgende:

  • Een ladder
  • Een emmer
  • Een borstel
  • Een schep
  • Tuinhandschoenen
  • Een tuinslang die is aangesloten op water

Zodra je deze spullen hebt verzameld, kan de grote schoonmaak beginnen.

Tip 2: Maak de dakgoot schoon

Het schoonmaken van de dakgoot is niet moeilijk. Je doet dit als volgt:

  • Gebruik allereerst de schep om al het grove vuil uit de dakgoot te halen en in de emmer te doen.
  • Zodra je alle bladeren, dierennesten en bloesem hebt verwijderd, is het de beurt aan de tuinslang. Borstel het hardnekkige vuil weg terwijl je blijft spoelen met de tuinslang. Voor je het weet is je dakgoot weer brandschoon.


Tip 3: Gebruik dakgootbescherming

Ophoping van vuil in een dakgoot zorgt voor heel wat narigheid. Denk hierbij aan wateroverlast in huis, schadelijke schimmelvorming, houtrot, en het nestelen van ongedierte. Om dit te voorkomen, raden we je aan dakgootbescherming te gebruiken. Dakgootbescherming is meestal gemaakt van stevig aluminium met een filtersysteem van geweven gaas. Het ontwerp zorgt ervoor dat alles blijft waar het hoort: water in de dakgoot en het vuil daarbuiten.


Om te voorkomen dat dieren zich nestelen in dit vuil, raden we je aan om vogelschoot te gebruiken. Dit is een soort ijzeren kam die de ruimtes afschermt waarin dieren,  zoals vogels en steenmarters graag zitten. Het plaatsen van dakgootbescherming is geen gemakkelijke klus en daarom raden we je aan om dit over te laten aan de specialist.

Bronnen:

Google plus

Wienerberger

Pinterest

Google plus

Gerelateerde artikelen: