Vind de beste dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Wat kost dakbedekking

Wat kost dakbedekking

Je dakbedekking is iets waar je waarschijnlijk zelden naar hoeft om te kijken. Gelukkig maar, want je dakbedekking beschermt jouw huis tegen hevige stormen, koude winters en felle zonnestralen. Toch komt het voor dat jouw huis toe is aan nieuwe dakbedekking. Maar wat kost dakbedekking eigenlijk? Bekijk hier de gemiddelde dakbedekking kosten en (bespaar)tips.

Wat kost dakbedekking?

Wat dakbedekking kost, is onder andere afhankelijk van de soort die je kiest. Daarnaast heb je een dakdekker nodig om de dakbedekking te plaatsen. De dakbedekking kosten per m2 zijn daardoor uiteenlopend. Bekijk onderstaand een indicatie van de dakbedekking kosten voor een plat dak en een hellend dak.

Soort dakbedekkingPrijs per m²Levensduur
Aluminium€ 7550 jaar
Bitumen€ 4520 jaar
Dakpannen€ 6050 jaar
EPDM€ 4540 jaar
Groen€ 5560 jaar
Koper€ 130100 jaar
PVC€ 5540 jaar
Riet€ 9045 jaar
Zink€ 60125 jaar

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

kosten dakbedekking

Wat kost dakbedekking op een plat dak?

De voordeligste dakbedekking voor op een plat dak, zoals bitumen en EPDM, heeft een prijs van gemiddeld € 45 per m2. Bitumen is de meest gekozen dakbedekking op platte daken in Nederland. Bitumen en EPDM zijn ijzersterk en vragen niet om onderhoud. Beide varianten worden tevens gebruikt al ondergrond van groene dakbedekking.

De grassen, mossen en vetplanten van groene dakbedekking hebben een prijs van € 55 per m2. Naast dat een groen dak erg mooi is, zorgt het ook voor het verdubbelen van de levensduur van je dakbedekking. Dit komt doordat het groen zorgt dat zonnestralen je dakbedekking niet bereikt, waardoor de dakbedekking minder snel uitdroogt.

PVC dakbedekking op een plat dak heeft een prijs van gemiddeld € 55 per m2. PVC is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Daarnaast is PVC volledig recyclebaar, en dat is goed voor het milieu. Dakbedekking van PVC heeft een hogere prijs dan bitumen of EPDM per m2. Dit komt doordat PVC plaatsen arbeidsintensiever is.

Wat dakbedekking op een plat dak gemiddeld kost per m2 vind je in het kostenoverzicht hieronder.

Dakbedekking plat dakPrijs per m2, incl. plaatsingLevensduur
Bitumen€ 4530 jaar
EPDM€ 4540 jaar
PVC€ 5540 jaar
Groen€ 5560 jaar

Wat kost dakbedekking op een schuin dak?

De kosten voor nieuwe dakbedekking per m2 liggen bij schuine daken ver uit elkaar. De meest gekozen vorm van dakbedekking op een schuin dak zijn dakpannen. Zo heb je al een dak met dakpannen voor € 60 per m2 en de keuze uit beton en keramische dakpannen. Betonnen dakpannen zijn goedkoper in aanschaf, maar gaan minder lang meer, gemiddeld 30 jaar. Keramische dakpannen hebben een levensduur van gemiddelde 50 jaar, maar zijn wel iets duurder in de aanschaf.

Overige varianten zijn rieten dakbedekking voor een nostalgisch gezicht en zinken daken voor een modern aanzicht van je woning. Beide soorten zijn duurder in de aanschaf, maar wel een prachtig gezicht om naar te kijken.

Wat dakbedekking op een schuin dak gemiddeld kost, zie je in het kostenoverzicht hieronder.

Dakbedekking schuin dakPrijs per m2, inclusief plaatsingLevensduur
Dakpannen€ 6050 jaar
Zink€ 60125 jaar
Aluminium€ 7550 jaar
Rieten € 90 45 jaar
Koper € 130 100 jaar

Wat kost dakbedekking plaatsen door een dakdekker?

De kosten van een dakdekker liggen rond de € 35 per uur. De kosten van een dakreparatie of dakrenovatie verschillen ook van elkaar. Een dak bedekken is een specialistisch karwei, het werken op hoogte neemt veel risico met zich mee. Gelukkig zijn dakdekkers precies op de hoogte van de wet- en regelgeving, technieken en beschikken over de juiste materialen om jou snel van een perfect werkend dak te voorzien. Overweeg je nog om dakbedekking op een plat dak zelf te leggen? Zorg er dan altijd voor dat je ten alle tijden de veiligheid voorop stelt.

De voordelen van een dakdekker zijn:

  • Je geniet van garantie op de dakbedekking;
  • is er binnen no-time een lekkage dan lost het dakdekkersbedrijf dit voor je op;
  • binnen een dag heb je vaak weer een droog dak boven je hoofd;
  • de dakdekker beschikt over de juiste kennis en middelen om een waterdicht dak te realiseren waar je jaren plezier van hebt.

Bespaartips voor je dakbedekking

Plaats nieuwe dakbedekking over oude

Het is mogelijk om bij platte daken de nieuwe dakbedekking over de oude te plaatsen. De oude laag dient als ondergrond, waardoor nieuwe dakbedekking snel geplaatst is. Zo is de dakdekker minder lang bezig, en bespaar jij geld.

Regel kwantumkorting

Ga op de koffie bij je buren, voordat jij jouw dakbedekking laat vervangen. Je buren zijn misschien ook geïnteresseerd in het vervangen van de dakbedekking. De kans is groot dat het dak tegelijk geplaatst is, en dus ook toe is aan vernieuwing. Door samen voor nieuwe dakbedekking te gaan is het mogelijk om kwantumkorting te ontvangen. Daarnaast deel je de extra kosten zoals voorrijkosten.

Laat je dak isoleren

Is jouw dak niet goed geïsoleerd? Vraag aan de dakdekker wat de kosten zijn om je dak direct te laten isoleren. Via een dak dat niet over isolatie beschikt verlies je tot wel 30% aan warmte in huis. Dit merk je goed aan je hoge energierekening. Door te isoleren bespaar je geld en verdien je dit isolatieproject terug.

Check keurmerken

Bekijk voordat je in zee gaat met een dakdekkersbedrijf of zij in het bezit zijn van het VEBIDAK keurmerk, zo weet je zeker dat jou dak in goede handen is. Bedrijven met dit keurmerk hebben geschoold personeel die werken in veilige arbeidsomstandigheden. Daarnaast zijn deze bedrijven verzekerd bij eventuele schade.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.